Tirsdag ettermiddag kom vegvesenets ulykkesanalysegruppe igjen til Fusa. Gruppen fra Voss jobbet også på ulykkesstedet søndag ettermiddag og kveld.

— Tirsdag har gruppen gjort tekniske undersøkelser av de to involverte bilene og vært en ny tur på ulykkesstedet, sier overbetjent Lars Erik Dalland ved Fusa og Tysnes lensmannskontor.

MISTET FORELDRENE: Tre søsken på 11, 14 og 16 år fikk lettere skader i ulykken.
ROAR CHRISTIANSEN

— Hvorfor ville de tilbake til ulykkesstedet?

— Jeg tror de ville se stedet i dagslys og orientere seg litt bedre. Sist de var der, søndag, var det jo mørkt, sier Dalland.

Svært glatt på stedet

Overbetjenten har fått tilbakemelding om at rapporten fra ulykkesgruppen ikke kommer «før om en måned eller to».

Ulykken skjedde mellom to møtende biler, men hva som egentlig skjedde er ennå uklart. Bilene møttes ikke front mot front, har politiet tidligere opplyst.

Det er på det rene at et eldre ektepar kom kjørende nedover bakken der ulykken skjedde. De to, en mann på 71 år og en kvinne på 67, ble sendt til sykehus med lettere skader.

Bilen med de to omkomne og deres tre barn, kom oppover bakken på riksvei 48. Bilen deres har ifølge politiet fått omfattende skader på høyresiden.

Går ikke ut med teorier

Det skal ha vært svært glatt på ulykkesstedet.

— Vi går ikke ut med noen teorier eller formeninger om hva som kan ha skjedd. I etterforskningen prøver vi å få de faktiske forhold på bordet, og så vurderer vi etterpå, sier Dalland.

Ingen er siktet eller mistenkt for noe etter ulykken. Det er ikke gjort avhør tirsdag, men blant annet skrevet en omfattende såkalt utrykningsrapport.

— Det er politiets beskrivelse av hele hendelsesforløpet, fra A til Å, oppsummerer Dalland overfor BT.

Også tirsdag holdt Strandvik kirke i Fusa åpent for alle med behov for å samles.

GLATT: Ulykken skjedde mellom to møtende biler, men hva som egentlig skjedde er ennå uklart. Det skal ha vært svært glatt på stedet.
Varde Media