Etter at Mattilsynet tirsdag kom på overraskelsesbesøk på Torget, har driftssjef ved Torget, Sverre Jolmstar, hatt hendene fulle.

— Jeg har hatt media på telefonen hele dagen, og har nesten ikke fått gjort annet, sier Jolmstar.

Nå må han også stenge de populære kummene med levende fisk og krabber. Årsaken er at vannet i kummene ikke er nok avkjølt.

Fikk anmerkning

— Vi fikk en anmerkning på dette fra Mattilsynet, og da må vi selvsagt ordne opp i det, sier Jolmstar. I alt fire kummer skal stenges, og Sverre Jolmstar sier de kanskje må stenge dem for en lengre periode.

— Om vi er heldige kan det ta et par dager, men det kan også gå lengre, sier han.

Driftssjefen har registrert en viss forbedring etter at han delte ut et skriv der han ba torghandlerne om å skjerpe seg.

— Noe har blitt bedre, men det er fortsatt en lang vei å gå, sier Sverre Jolmstar.

Skuffede turister

Turistene som kommer for å se de levende fiskene og krabbene må dermed klare seg uten.

— Det vil nok være noen turister som blir skuffet, men det må de nok dessverre finne seg i til vi får fikset dette, sier Jolmstar.

Rørledningene under kummene skal være grodd til og fungerer ikke slik de skal. Vannet pumpes ut av kummene i disse ledningene og blir kjølt ned før det igjen pumpes tilbake i kummene. Det er denne prosessen som ikke går som den skal, og da blir vannet for varmt, ifølge mattilsynet.

Nå skal Jolmstar og hans medarbeidere sette inn de ressursene de har på å ordne problemet. Jolmstar er nemlig en smule lei av medieomtalen.

— Jeg har fått det litt opp i halsen kan du si, men det er jo kjekt at media er interessert, sier Jolmstar.

Roar Christiansen