TINA HELEN AASEN tina.aasen@bt.no

Rundt skjærtorsdag ble kirkeveggene på den nye Sælen kirke vandalisert av taggere. Veggene skjemmes av blant annet av satanistsymboler og hakekors. Totalt 17 steder på kirkeveggene er tilgriset med spraylakk som er umulig å få bort. Malingen har trukket inn i steinen. Nå må enkelte av veggene rives og settes opp på nytt.

Redd gjentagelser Byggeplassleder i Veidekke ASA, Arthur Vik, fryktet at den lyse, spesielle steinen ikke ville tåle sterke kjemikalier. Nå har han gitt opp.

— Jeg ønsker ikke å si noe mer om denne saken, fordi det kan ha motsatt effekt, sier Vik. Han er redd pøblene som har griset til kirken skal komme tilbake. Rivingen av kirkeveggene må Veidekke ASA dekke selv. Vik regner med en merkostnad på rundt 60.000 kroner.

Barnslige amatører Politiet i Fyllingsdalen jakter på pøblene, og sammenlikner strekene med tagging andre steder.

— Det som slår meg er at dette er gjort på en barnslig, amatørmessig måte. Dette er pøbelstreker uten noe form for ideologi, sier etterforsker Per Helge Iversen.

ØDELAGT: Byggeplassleder Arthur Vik i Veidekke ASA sier de nå må rive noe av veggene i nye Sælen kirke, etter at veggene ble tilgriset med spraymaling i pinsen. (ARKIVFOTO: ARNE NILSEN)