MARIT BEATE KASIN

Studentavisen Studvest skriver denne uken om Torbjørn Bakker og Are Lauritzen som etter lang dags jakt på egnete øvingslokaler, til slutt måtte ta til takke med herregarderoben.

— Ikke tilrettelagt for øving

Misnøyen over manglende plass er stor blant musikkstudentene.

— Det er altfor få øvingsrom. Vi får aldri øvd lenge nok og det er nesten umulig å få egnete rom, sier Ole Kristian Bonden. Han forteller at det har vært slik lenge.

— Det er en generell misnøye blant elevene. Jeg går andre året nå, og slike problemer har det vært så lenge jeg har studert her. Ole Kristian har også vært nødt til å ty til garderoben får å få øve.

— Elevene blir ofte leie av å vente og går hjem, i stedet for å øve. Det går ut over læringen, sier Ole Kristian.

Musikkonservatoriet ved Grieghallen kan i år feire dobbelt jubileum. 100 år siden oppstart og ti år som en del av Universitetet i Bergen. Men lokalene ved ett av landets største musikkonservatorium er det ingen grunn til å juble over.

Fremtidige gatemusikanter

Totalt er det 200 heltids- og deltidsstudenter ved Griegakademiet.

— Kapasiteten vår er sprengt nå. Vi har tatt i bruk alle mulige kroker, sier instituttleder Frode Thorsen. Han berømmer studentene for forståelse og samarbeidsvilje.

— Vi har hver dag store plassproblemer. Jeg skjønner godt at elevene er lei, sier Thorsen.

Musikkakademiets fremtid er heller ikke avklart. Leiekontrakten varer kun ut 2006. Hva som skjer etterpå er usikkert.

— Helst vil vi fortsette å være her. Lokaliseringen er flott, rett ved Grieghallen og nært Universitetet. Vi håper på å ta i bruk mer av Nygårds skole. Forhåpentligvis vil akademiets fremtid bli avklart i løpet av dette året, avslutter Thorsen.