Kvinnen bor i Bergen og arbeider på Ågotnes.

Klokken 09.04 mottok BT denne meldingen med et foto fra køen i Fløyfjellstunnelen mandag morgen:

«Tredje gang på under en uke jeg sender dere bilder som dette. Jeg blir sprø! Noe er alvorlig i veien med trafikkbildet. Alle kan få motorstopp, men det må være rom for det og ikke være så vanvittig lammende for alle oss andre. Like før jeg sier opp jobben og begynner å nave. Drittlei av å sitte i kø pga. bilberging.»

Å «nave» betyr kort sagt å være arbeidsfør og velge å ikke jobbe, men heller få støtte fra Nav. Det ble av Språkrådet kåret til årets ord i 2012.

— Jeg blir sprø av kø

Årsaken til køene mandag morgen var en lastebil som stanset opp i sørgående løp av Fløyfjellstunnelen i 8-tiden. En hel time i morgenrushet sperret lastebilen det ene feltet i tunnelen før den omsider ble fjernet.

— Jeg reiste hjemmefra klokken 07.20. Først halvannen time senere var jeg på jobb på Ågotnes. Det er til å bli sprø av, sier kvinnen til BT.

Hun ønsker å være anonym.

— Ellers blir jeg vel hundset for at jeg tok bildet mens jeg sto i kø. Men vær så snill, skriv om det før jeg blir sprø. Det må jo være mulig å fjerne bilen på mye kortere tid, sukker hun.

Hun forteller at den siste uken har vært svært frustrerende.

— Torsdag sto jeg i kø fordi en bil sto fast i Fløyfjellstunnelen. To dager før var det omkjøring på Bildøybakkane på grunn av motorstans. Må det være sånn at et motorstopp lammer hele trafikken?

Hjelpen også fast i kø

BT sender spørsmålene videre til Veitrafikksentralen i Hordaland.

— Når det først skjer noe på morgenen og midt i rushet, så er det slik at hun og alle andre blir stående i kø - og det blir også bergingsbilene. Derfor kan det ta tid før de kommer frem. Og er det snakk om større kjøretøy, så er det ikke alle bergingsbilene som i er i stand til å ta med seg dem, sier vaktoperatør Hanne Norheim.

- Så det er sånn at et motorstopp lammer trafikken?

— Slik veinettet er bygget opp, så kan trafikken bli lammet, ja. Skjer det noe på innfartsårene til sentrum, så får det konsekvenser. Jeg skjønner godt at det er frustrerende, sier Norheim.

Har du forslag til hvordan problemet kan løses?