Drikkevannet fra Nattlandsfjellet basseng kan være forurenset av tarmbakterier. Alle husstander som får drikkevannet sitt herfra, må koke alt drikkevann.

Seks gater rammet

Kokepåbudet gjelder 400 husstander på Nattlandsfjellet, alle i en høyde på over 220 meter over havet. Disse adressene er rammet:

  • Furudalen 3-30
  • Nattlandsfjellet 36-207
  • Nattlandsrinden 1-189
  • Nordre Furudalen 2-25
  • Nordre Natlandsfjellet 2-121
  • Østre Nattlandsfjellet 4-60Nye prøver av drikkevannet skal tas torsdag, for å bekrefte eller avkrefte mistanken om forurensning.

Tarmbakterier som E Coli kan føre til infeksjoner, oppkast og diaré, men er vanligvis ikke farlige. Funn av slike bakterier kan imidlertid være en indikasjon på at det kan finnes andre sykdomsfremkallende bakterier i vannet.

- Strømbrudd ikke årsak

Strømbruddet som rammet samme område tirsdag, er neppe årsaken til forurensningen.

— Vi har kontrollert dette, og funnet at strømbruddet ikke var årsaken. Trolig er det snakk om forurensning som har gått direkte i drikkevannsbassenget, sier McCarley.

Årsaken er ikke klarlagt, men forurensningen kan for eksempel stamme fra avføringen til dyr som beiter i området.

— Det har ikke vært trykkfall i ledningsnettet som følge av strømbruddet, så vi har ikke mistanke om lekkasjer inn i selve ledningsnettet, sier hun.

Her er varselet

Dette er varslingsteksten som folk i det berørte området har fått, via telefon og sms:

"Dette er en viktig melding fra Bergen kommune. Det er mistanke om redusert drikkevannskvalitet på Nattlandsfjellet. Alle abonnenter anbefales å koke drikkevannet.

Tiltak for å gjennopprette god vannkvalitet gjennomføres i dag.

Abonnenter vil bli varslet så snart vannkvaliten er normal. Ved spørsmål, vennligst kontakt vaktsentral på tlf 55 29 11 10."

Vet du mer om denne saken? Skriv gjerne noen ord i feltet under!

Rocky Mountain Laboratories, NIAID, NIH