Ulykken skjedde da sjåføren av leddbussen skulle svinge inn i Olav Kyrres gate fra Småstrandgaten. En 26 år gammel mann ble overkjørt og døde av skadene.

Merket ingenting

Verken sjåføren eller de 45 passasjerene på partybussen skal ha merket noe til ulykken. Sjåføren kjørte videre, og først da bussen var kommet til Gravdal, ble den stoppet av politiet.

Han har kjørt pent og forsiktig, bussen har ikke hatt stor fart og ingen har merket noe som helst.

Ulykken skjedde ved 02.30-tiden natt til 23. februar i år.

UTRYKNING: En BT-leser tok dette bildet av ulykkesstedet like etter hendelsen.
Tor Andreas Lothe

Ifølge tiltalen fra statsadvokaten var sjåføren uoppmerksom og registrerte ikke at mannen gikk eller løp ved siden av bussen mens han hang fast i døren. 26-åringen mistet til slutt balansen og falt under hjulene.

— Kjørte forsiktig

Tiltaltes forsvarer, advokat Jon Olav Holvik, var ikke tilgjengelig i går, men har tidligere sagt til BT at han mener sjåføren ikke opptrådte uaktsomt.

— Han har kjørt pent og forsiktig, bussen har ikke hatt stor fart og ingen har merket noe som helst. Så min oppfatning er at det ikke er snakk om uaktsomhet, sa advokat Jon Olav Holvik på vegne av sjåføren noen dager etter dødsulykken.

Førerkortet beslaglagt

Sjåføren fikk beslaglagt førerkortet etter ulykken, noe han motsatte seg. Gulating lagmannsrett fastslo i en kjennelse i august at mannen ikke skulle få førerkortet tilbake, av trafikksikkerhetsmessige årsaker.

«Selv om siktede hevder å være en dyktig og erfaren sjåfør, var det like fullt slik at han denne gangen hadde en person med seg for å vise hvordan han skulle kjøre bussen i sentrum og få erfaring for det. Det kan stilles spørsmål ved om det var rette måten å få bykjøringserfaring ved å kjøre en partybuss i sentrum om natten», het det i kjennelsen fra Gulating.

UTRYKNING: En BT-leser tok dette bildet av ulykkesstedet like etter hendelsen.
Tor Andreas Lothe