Ulykken skjedde 22. juni i år, på E 134 ved Aksdal i Tysvær kommune.

Døde på stedet

En bil med en familie på fem om bord kolliderte med de to søstrenes motorsykkel. Fjærestad og Løklingholm døde etter kort tid av skadene.

Nå har statsadvokaten i Rogaland tiltalt sjåføren av bilen for uaktsomt drap. Ifølge tiltalen «sovnet han og/eller var han på annen måte uoppmerksom», slik at bilen kom over i motgående kjørefelt.

Ingen av de fem som satt i bilen skal ha kommet fysisk til skade.

— Det er helt klart at bilen har kommet over i motsatt kjørefelt. Motorsykkelen har så vidt vi kjenner til ikke gjort noen manøver i forkant av sammenstøtet. Det har skjedd veldig raskt i en svak sving, og motorsykkelen har ikke hatt mulighet til å unnvike, sa lensmann i Tysvær, Racin Tjøsvoll, til BT etter ulykken.

Mange etterlatte

De to søstrene var døtre av tidligere ordfører i Bergen, Ingmar Ljones, og konen Berit Ljones.

Astrid Ljones Fjærestad var assisterende rådmann i Kvam. Hun etterlot seg mann og to voksne barn.

Åslaug Ljones Løklingholm var ergoterapeut og jobbet i Bergen kommune. Hun etterlot seg mann og tre tenåringsbarn.

Over 700 mennesker møtte opp for å ta farvel da søstrene ble begravet fra Arna kyrkje 2. juli i år.

— «Herren gav og Herren tok» heter det i et vers fra gamletestamentet. Men vi synes Herren tok veldig hardt denne gangen, sa Ingmar Ljones da han talte i døtrenes begravelse.

- Tar det ekstremt tungt

35-åringens forsvarer, advokat Thor Arne Reitan, forteller at hans klient tar saken svært tungt.

— Hele denne tragiske hendelsen går svært dypt inn på ham. Han tar det ekstremt tungt og sliter veldig med det. Det har vært merkbart fra første gang jeg traff ham, forteller han.

Han sier at de har hatt samtaler rundt tiltalen og det som skal skje videre. Han forteller at hans klient erkjenner de faktiske forhold.

— Nå venter vi på at saken skal bli berammet og forbereder oss på det som skal skje. Det blir veldig tungt den dagen vi treffes i retten, forteller Reitan.