Bergenseren blir dømt for å ha mishandlet sin samboer fysisk og psykisk i over tre år.

— Det var en veldig riktig dom. Min klient er lettet over at han nå er funnet skyldig i to rettsinstanser, sier kvinnens bistandsadvokat, Einar Drægebø.

Det lønnet seg dermed ikke å anke for 37-åringen, som hele tiden har hevdet sin uskyld. I Bergen tingrett ble han dømt til åtte måneders fengsel. Dommerne i Gulating mente han fortjente tolv måneder.

Dyppet hodet i do

Under rettssaken i forrige uke fortalte den tidligere samboeren om et liv som i stor grad dreide seg om å følge 37-åringens strenge regler.

— Det begynte da jeg var gravid i femte måned. Han holdt på å bære opp laminat, og veltet en vaskebøtte jeg hadde satt fra meg. Han ble sint på meg fordi jeg hadde vært så dum å sette fra meg bøtten der, og sparket meg i siden av magen, fortalte den 29 år gamle kvinnen.

Sparket markerte begynnelsen på over tre år med grov vold og psykisk trakassering. Han skal ha dyppet hodet hennes i do da hun kastet en Q-tips i toalettet, og banket henne da hun glemte å åpne vinduet etter å ha tatt en dusj.

— Volden ble verre og verre, og mot slutten av forholdet brukte han vold nesten daglig, fortalte hun.

«Retten finner det bevist at tiltalte ofte kunne bli oppbrakt over det de fleste vil betegne som bagateller i hverdagen, men som han oppfattet som fornærmedes brudd på «husordensregler», står det i dommen som falt i Gulating lagmannsrett i går.

Må betale erstatning

29-åringen oppsøkte for første gang hjelp etter å ha blitt slått, sparket og slengt ned i en vedstabel høsten 2004. Da skal samboeren ha blitt sint fordi hun ikke klarte å stille inn parabolantennen så han kunne få sett en landskamp i fotball.

— Jeg har aldri brukt vold mot henne, sa mannen i Gulating lagmannsrett.

37-åringen ble ikke trodd av noen av de syv dommerne. I tillegg til å sone fengselsstraffen på ett år, må bergenseren betale 40.000 kroner i erstatning til sin tidligere samboer, som han nå har et felles barn med.