Mannen sto tiltalt for i alt seks samleier med personer under 16 år da saken mot ham kom opp i Jæren tingrett. 20-åringen, som nå er bosatt i Hordaland, erkjente seg skyldig.

Også i å ha hatt fire samleier med ei jente på 14 år.

De straffbare forholdene fant sted i tidsrommet fra 15. oktober til 24. oktober i fjor. Alle skjedde i Stavanger.

Truet med selvmord I tillegg til samleiene ble mannen dømt for å ha foretatt seksuelle handlinger overfor ei fjerde jente under 16 år.

I retten forklarte 20-åringen at han var i ferd med å utvikle et kjærlighetsforhold til 14-åringen, som han traff gjennom en ungdomsgjeng. Spørsmålet om de to skulle ha samleie ble tidlig stilt.

Jenten hadde på dette tidspunktet ikke seksuell erfaring. 20-åringen brukte ikke kondom.

Under politiavhør har den fornærmede forklart at 20-åringen fortalte om ei venninne av ham som ikke turde ha seksuell omgang og at hun av den grunn tok sitt eget liv. Dette avviser 20-åringen, og forklarer at han muligens har uttrykket sorg over at flere av hans venner har tatt selvmord.

Skulle ta ansvar I Jæren tingrett forklarte 20-åringen at han er møkk lei seg selv og sliten av å havne i trøbbel med politiet. Han ønsker å skifte navn og starte på nytt. Videre forteller han at han nå har funnet tilbake til sin tidligere kjæreste, som også er 20 år, og at dette vil hjelpe ham til å bli en voksen mann.

Videre forteller han at det hele tiden var meningen at han skulle ta ansvar dersom forholdet mellom han og 14-åringen ble kjent. Samtidig nekter han for å ha skrytt av sine seksuelle handlinger, som flere av de fornærmede hevder at han har gjort.

Siktede forklarer videre at han tror 14-åringen er glad for å ha møtt ham. På spørsmål fra bistandsadvokaten om han og fornærmede hadde et fortrolig forhold, svarte 20-åringen ja. Han fikk inntrykk av at 14-åringen ville ha sex, men at hun samtidig var litt usikker på seg selv.