— Straffen er helt på sin plass, sier politifullmektig Tore Johan Sørland, som var aktor i straffesaken mot 32-åringen, som var tiltalt for å unndra seg farskapet til sin nå fem år gamle datter.

I 1996 innledet mannen et forhold til en to år eldre kvinne. Kjæresten fortalte at hun gikk på p-piller, og at han derfor ikke trengte å bruke prevensjon. Da kvinnen likevel ble gravid, nektet 32-åringen å vedkjenne seg farskapet til den lille jenten.

Etter to år gikk kvinnen til bidragsfogden og registrerte mannen som barnets far. Da han skulle avgi blodprøve for å få fastslått farskapet, sendte han i stedet en kamerat - ikke bare én, men tre ganger.

I Bergen tingrett forklarte den angrende 32-åringen at han følte seg lurt, og at han fikk panikk og handlet irrasjonelt da kvinnen sendte bidragsfogden etter ham.

I dag falt dommen i Bergen tingrett, og den var helt i samsvar med påstanden fra aktor Tore Johan Sørland. 32-åringen ble dermed dømt til fengsel i seks måneder, hvorav 120 dager ble gjort betinget.