• Helt forferdelig, sier Johnny Werner Teigland til bt.no etter at dommen i den såkalte vaskebjørn-saken falt i dag.

Teigland er fradømt retten til å eie og stelle dyr i ti år fremover – samt idømt en fengselsstraff på 60 dager.

I tillegg må han betale 42.900 kroner til en gårdsbruker fordi han ifølge retten har tilgriset og skadet innbo på gården.

Anker — Jeg reagerer forferdelig sterkt på å bli fradømt retten til å holde dyr, sier Teigland til bt.no.

Han har allerede bestemt seg for å anke.

— Dommen var egentlig som forventet. Jeg har ikke hatt tid til å forberede meg, sier Teigland.

Tiltalte har erkjent å ha tatt med seg totalt to nesebjørner, to vaskebjørner og fem sibirske ekorn fra Danmark til Norge. I retten forklarte han at dyrene skulle brukes i rehabilitering av rusmisbrukere.

— Hensikten var å lage et miljø for disse dyrene der ungdommer kunne ha glede av dem. Men de ble for oss en pest og en plage, forklarte Teigland i retten.

Eksotisk Johnny Teiglands eksotiske kjæledyr fikk nasjonal oppmerksomhet etter at de ble observert på frifot i Fana i desember 2004. To nesebjørner og en vaskebjørn ble avlivet den gang, men minst en vaskebjørn er fremdeles savnet. Det har viltansvarlig Hallvard Sandven i Bergen kommune fått merke. I løpet av det siste halvannet året har han 50 ganger rykket ut for å jakte på minibjørnen.

Johnny Teigland kjøpte minibjørnene og ekornene i en dyrebutikk på en av Danmarks-turene han arrangerer for å skaffe Subutex til norske rusmisbrukere.

— I tankeløshetens navn kjøpte jeg dem i en dyrebutikk, og kjørte dem med meg hjem. Jeg er den første til å beklage at dette skjedde, sa han i retten.

— Jeg erkjenner at jeg var oppmerksom på at dette ikke var etter bestemmelsene i lovverket, la han til.

SIV DOLMEN