Torsdag reiste førsteårsstudentene på Kunst— og Designhøgskolen i Bergen en bro over den innerste delen av Vågen fra bryggesiden på Zachariasbryggen. Broen er et prosjekt som studentene har brukt tre uker på å gjennomføre.

Natt til lørdag fikk politiet flere meldinger om berusede mennesker som forsøkte å klatre på broen.

Måtte holde berusede folk unna

Klokken 02.47 skriver politiet på Twitter at de må bistå med å holde vakt ved broen fordi det er problemer med å holde berusede folk unna.

Les også: Her løftes seks kilometer trevirke.

Politiet foretok en sikkerhetsvurdering av broen, og varslet kommunen om forholdet.

— I løpet av natten har kommunen satt inn vakthold ved broen. Vi har ikke noen ekstra ressurser der, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt Preben Wallestad.

Broen er 24 meter lang og 8,5 meter høy.

— Hvert år utfordrer vi treet og hva det kan brukes til. Denne gangen har vi gått ut over det de profesjonelle mener materialet kan tåle. Vi får håpe det holder, sier professor Petter Bergerud ved Kunst- og designhøgskolen til BT torsdag kveld.

Fortsetter vaktholdet

Kommunaldirektør Nina Mevolder byvakt i Bergen denne uken. Hun forteller at kommunen vil fortsettevaktholdet ved broen på kveldstid.

— Det eringen tvil om at vakthold er det eneste alternativet slik som situasjonen var inatt, sier hun.

Mevold sier at kommunen vilvurdere om det er nødvendig at vaktholdet fortsetter til uken. Foreløpig vilhun fraråde alle til å bevege seg opp på broen, spesielt i beruset tilstand.

— Det eren vakker konstruksjon som man med glede kan beundre fra avstand, sier hun.