• bt.no følger fengslingsmøtet i Os-saken fra klokken 13. I dag møter den draps— og voldtektssiktede osingen i sitt tredje fengslingsmøte siden pågripelsen 21. februar.

I de to foregående møtene har18-åringen fått forklare seg uten presse og andre til stede.

Det skjer trolig ikke i dag.

Vil forklare seg

Verken politiet eller 18-åringens forsvarer vil begjære lukkede dører.

— Han tror at han skal klare å forklare seg for åpne dører denne gangen, sier hans forsvarer, advokat Rolf Knudsen.

Sist gang fikk forsvareren medhold av retten i at dørene måtte lukkes, og viste blant annet til at 18-åringen ville oppleve det som svært krevende å forklare seg med presse til stede.

Tidligere denne uken kom det frem at 18-åringen vil begjære seg løslatt, noe han også gjorde i de to første rettsmøtene.

— Alternativt mener vi at det er for lenge med de 12 nye ukene i varetekt som politiet krever, sier forsvarer Rolf Knudsen.

Ingen nye bevis

I det forrige fengslingsmøtet la politiet frem nye bevis i saken. Blant annet fant krimteknikere et putetrekk med den avdødes blod på i 18-åringens hjem.

Osingens DNA skal også være påvist på Hilda Festes klær. Tidligere har det også kommet frem at politiet mener at osingen har avsatt finger- og håndavtrykk i Festes blod på åstedet.

Ifølge politiadvokat Ørjan Ogne, som møter på vegne av Hordaland politidistrikt i dag, vil det ikke bli lagt frem nye bevis i dagens fengslingsmøte.

Maler i fengselet

18-åringen sitter varetektsfengslet i Bergen fengsel, som har valgt å skjerme ham fra andre innsatte, i frykt for at han skal bli utsatt for angrep.

Den siste tiden har imidlertid osingen gradvis fått pleie omgang med andre innsatte, og deltar blant annet på et kurs i kunstmaling.

Fortsatt står 18-åringen fast på at han ikke husker noe fra drapskvelden, men at han ikke kan se for seg å ha stått bak det han selv har benevnt som som en grufull handling.

Politiet avventer kun svar på et fåtall tekniske prøver før etterforskningen er å anse som ferdig.

Tiltale vil trolig ikke foreligge før etter at de rettspsykiatrisk sakkyndige har avsluttet sin undersøkelse av 18-åringen.

De sakkyndige har fått frist til juni med å levere sin rapport.

VIL LØSLATES: Den drapssiktede osingens vil begjære seg løslatt på dagens fengslingsmøte. ILLUSTRASJON: GUSTAV KVAAL