Ingen visste at det var en ekte hodeskalle som ble brukt da The Royal Shakespeare Company gikk på scenen med "Hamlet". De fire siste månedene er det skallen til André Tchaikovsky som har blitt brukt i kanskje verdens mest berømte teaterstykke. Men nå er det slutt.

Hatet plastskallen

Den polske pianisten André Tchaikovsky hatet å se Hamlet bli spilt med en plasthodeskalle på scenen. Til slutt tok han saken i egne hender, skriver telegraph.co.uk.

— Jeg vil etterlate hodeskallen min til The Royal Shakespeare Company. De burde virkelig ha en ordentlig hodeskalle. Det fungerer ikke med en plastikkgreien de har der, sa Tchaikovsky til agenten sin Terry Harrison, ifølge Channel 4 News.

Og slik gikk det. I 1982 ble skallen overlevert til den verdenskjente teatertruppen, men det skulle gå 25 år før den dukket opp på scenen.

Må byttes ut

At det er en ekte hodeskalle har vært en hemmlighet, helt til skuespiller David Tennant plumpet ut med det nylig.

Nå må teatertruppen se seg om etter en erstatning, siden mange i publikum blir «forstyrret» av det svært så ekte sceneutstyret.

Harrison sier han er skuffet over avgjørelsen, men likevel glad for at Tennant tok i bruk hodeskallen på scenen, slik Tchaikovsky ønsket.

Royal Shakespeare Company