TV 2-Sportens Davy Wathne var så brennsikker på at Molde og Aalesund ikke kom til å møtes i cupfinalen at han veddet bort et av sitt livs grunnpilarer, Cola.

— Ett av lagene kunne jo klare det, men at begge lag skulle komme videre var så usannsynlig at jeg lovet mine sunnmørske kolleger å bytte ut Cola med Oscar Sylte ananasbrus hvis det skulle skje. Ananasbrusen er selve ikonet for romsdalingene, forteller Wathne.

Når bt.no ringer ham etter kampen torsdag kveld, sitter han og søker på internett for å finne ut hvor han kan få tak i brusen. Det er en fortvilet mann som svarer i den andre enden.

Mensen er blåbær

  • Jeg er avhengig av Cola. Jeg har forsøkt å slutte flere ganger, men det går ikke. Etter en stund får jeg beskjed av menneskene rundt meg om å begynne igjen, for jeg er ikke til å leve med. Premenstruelle smerter er ingen ting i forhold, forteller han.

Les også: Her krangler Fagermo med Johan Arneng

— Men dette er et veddemål du kommer til å følge opp?

— Jeg vet ikke hvordan jeg skal klare det, men et ord er et ord og en mann er en mann!

Wathne begynte å drikke Cola da han jobbet i Bergens Tidende, og laster nå avisen for den dyre, usunne avhengigheten sin.

— Da begynte jeg å tjene penger samtidig som huset var fult av brusautomater og hadde døgnåpen kantine. Konsumet økte voldsomt og jeg drakk også opp mine samleeksemplarer av bokser og flasker fra ulike steder i verden.

Kan bli redningen

Etter en lang periode med Coca-Cola gikk sportsjournalisten over til Pepsi Max, og så til Coca Cola Zero. Overgangen til Ananasbrus går nok ikke like smidig.

— Nå må jeg studere finjusen i dette veddemålet. Gjelder det resten av livet eller bare for en periode?

Selv om Wathne nå ser mørkt på det koffeinfrie livet, utelukker han ikke at dette kan være det sparket han trenger.

— Hvis jeg klarer meg med ananasbrusen kommer jeg ikke til å begynne å drikke Pepsi igjen selv om jeg får lov.

- Så dette kan være redningen din?

— Ja, dette kan være redningen.

VINNER: Det er ikke første gang Davy Wathne vedder om Cola. Her har han vunnet en palle med Pepsi Max. ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG