Problemer med signalanlegget på jernbanestasjonen i Bergen førte til en rekke forsinkelser mandag. Problemene oppsto rundt klokken 14 i ettermiddag.

— Det gjelder flere lokaltog mellom Bergen og Voss, og ett tog mellom Bergen og Mjølfjell, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Mai-Bente Paulsen i NSB.

Håper på løsning i kveld

I tillegg ble togene mellom Arna og Bergen redusert fra to til én avgang i timen i hver retning.

— Vi håpet at vi skulle få løst problemene til klokken seks mandag ettermiddag, men siste beskjed er at feilen kan være rettet til klokken åtte mandag kveld, sier Paulsen.

De fleste togene var bare 10 til 14 minutter forsinket, men ett av togene måtte vente 42 minutter over rutetiden før det kom seg av gårde.

Dette betyr at en rekke passasjerer kan be om å få penger tilbake fra NSB. Fra og med 1. februar kan togpassasjerer kreve halve billettprisen tilbakebetalt hvis toget er mer enn 30 minutter forsinket.

Gjelder alle

Også passasjerer som skulle ta de innstilte togene mellom Bergen og Arna kan kreve å få halvparten av billettprisen refundert. Og det spiller ingen rolle om du har periodekort eller enkeltbillett.

— De kundene dette gjelder kan ta kontakt med NSBs kundesenter for refusjon, sier Paulsen.

Refusjonsordningen har kommet i stand etter de mange togforsinkelsene på Østlandet i vinter, men passasjerer på Bergensbanen kan også benytte seg av den.

Ordningen gjelder ikke langdistansetogene Oslo-Bergen, Oslo-Kristiansand-Stavanger, Oslo-Trondheim og Trondheim-Bodø. Her må toget være en time forsinket før passasjerene kan kreve 50 prosent tilbake.