I spissen for aksjonen sto Amir Payan (SV), som ledet opptoget på 30-40 personer inn dørene på landsmøtet – der SV-leder Kristin Halvorsen fikk overrakt blomster.

17 år gamle Roya Ehsani, som selv er SV-medlem, holdt en tale til landsmøtet der hun takket MUF-ernes støttespillere.

— MUF-erne har en helt ubestridelig klar tilknytning til Norge etter hele 11 års opphold. Barn er satt til verden, arbeid er utført og utdanning er gjennomført. Det er vår klare oppfatning at å utvise MUF-erne er å kaste vrak på mennesker som fortsatt ønsker å bidra til det norske samfunnet, sa Ehsani til landsmøtedelegatene.

Vurderes på nytt

I går ble det kjent at Arbeids- og inkluderingsdepartementet vil gi MUF-ere som fikk opphold i 2005 og 2006, og som senere ikke har fått tillatelsen fornyet, adgang til å få sin sak vurdert på nytt med sikte på varig opphold.

– Disse sakene er av en helt spesiell karakter. Denne gruppen har vært i Norge i ti år. Skiftende regjeringer har vurdert deres situasjon, med varierende konklusjoner. Dette har gitt dem et betimelig håp om fortsatt opphold i Norge, lød det i pressemeldingen fra arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen.

Les også: MUF-erne får ny behandling .

Holder trykket oppe

  • Folk har mistet håpet etter så mange år, sier aksjonsleder Amir Payan til bt.no. Han planlegger lignende besøk blant annet på Ap og LO sine landsmøter.

— Det er viktig å holde liv i organisasjonen, så vi skal holde trykket oppe. Vi er optimister, og det gikk veldig bra her i kveld, sier han.

Ørjan Deisz
Ørjan Deisz