ØYULF HJERTENES

Samtidig har studentene fått munnkurv om innholdet i avtalen med skolen.

— Det jeg kan si er at forliket har et økonomisk innhold, og at vi er veldig glade for endelig å få denne saken ut av verden, sier varatillitsvalgt Aase Marie Dahle i den misfornøyde journalistklassen.

- Har møtt hverandre

Sammen med tillitsvalgt Lars Taraldsen var hun i går i møte med skoleledelsen. Mindre enn en time brukte de på å bli enige om en kompensasjon for det studentene mener var et bortkastet skoleår.

Da partene møtte hverandre i forrige uke ble samtalene brutt nesten før de kom i gang. Studentene krevde inntil 113.000 kroner hver i erstatning for skolepenger og utlegg til studiene - langt mer enn skolen var villig til å gi.

Etter bruddet sa studentene at de vurderte å gå til rettssak mot skolen.

— Forlik innebærer å gi og ta. Begge parter har møtt hverandre, og vi synes forliket er godt, sier Aase Marie Dahle.

Fornøyd MI-ledelse

MI-direktør Ingolv Hageberg sier de var og er, uenige med studentene i det meste, men at begge parter ville få saken ut av verden. Hageberg har følgende kommentar til innholdet i avtalen:

— Det er godt både for studentene og oss. Mer er det ikke å si.

Aase Marie Dahle sier de er svært takknemlige for den økonomiske og moralske støtten fra Norsk Journalistlag og Bergen journalistlag i saken.

— Studenter er en økonomisk sårbar gruppe. Derfor ville vi aldri kommet så langt uten støtten fra fagforeningen, sier Dahle.