— Han er naturligvis skuffet, men samtidig glad for at både representanten fra Hells Angels og kameraten hans fra Union ble delvis frifunnet, sier 40-åringens forsvarer, advokat Jørgen Riple. Seks menn var tiltalt for befatning med 30 kilo hasj som ble beslaglagt i en bag utenfor Unions klubblokaler i 2003:

  • Union-lederen: Nektet for å ha bestilt stoffet, men ble ikke trodd av juryen i Gulating lagmannsrett. Han vil nå bli dømt til flere års fengsel.
  • Hells Angels-medlem: Ifølge politiet den som sendte narkotikaen til Bergen. Ble delvis frifunnet. Juryen fant ham skyldig i befatning med hasjen, men ikke i såkalt grov narkotikaforbrytelse. Juryen må ha konkludert med at HA-medlemmet ikke visste at det var hele 30 kilo i bagen. Han vil derfor få en vesentlig lavere straff enn kollegaen i Union.
  • Prøvemedlem i Union: Frikjent for de mest alvorlige anklagene, men funnet skyldig i uaktsom medvirkning til hasjkjøpet.
  • Medlem av Norsemen MC: Tilsto i lagmannsretten å ha fraktet stoffet til Bergen. Funnet skyldig i grov narkotikaforbrytelse.
  • Sjåføren: 24-åringen som sammen med en kamerat fysisk fraktet hasjen fra Drammen til Bergen, ble fullstendig frifunnet. Han hevdet at han ikke ante hva som lå i bagen - og ble trodd.

Den siste av de seks tiltalte, broren til Norsemen-medlemmet, har for lengst tilstått. Juryen tok derfor ikke stilling til skyldspørsmålet for hans vedkommende.

Fredag avgjør lagmannsretten hvor lange fengselsstraffer mc-medlemmene får.