Presidenten i den norske avdelingen av Blue Knights er Idar Grotle som jobber ved politistasjonen i Fana. Førstebetjenten er også europeisk representant for den verdensomspennende MC-klubben for politifolk med 17.000 medlemmer i 23 land.

— Formålet er å skape vennskap og kjennskap til hverandre. Vi er politifolk som har motorsykkel som hobby og på våre treff utveksler vi både praktiske råd og vink om syklene, men selvsagt er dette til nytte i det politifaglige arbeidet også, sier Grotle.

Nyttig og kjekt

— Hvordan?

— Vi kutter en del tunge omveier i byråkratiet i andre land, vi kan snakke med folk vi kjenner og komme fortere frem hvis vi trenger hjelp og tips fra kolleger i andre land. Nettverket og kontaktnettet vi bygger opp på våre treff er både privat og profesjonelt, sier han. Det er svensker, engelskmenn, tyskere, hollendere, belgiere og norske med på treffet.

Rundt førti politi-bikere er på treffet i Bergen. De skal kjøre en del i distriktet for å se det ville og vakre Vestlandet kan by på.

— Men ellers er dette et sosialt treff der vi blir bedre kjent, flere av medlemmene har ektefeller og familie med seg. Vi har sightseeing i byen og skal på hyggeturer i skjærgården med båt, sier Grotle.

Bare venner

Hutse Koen fra Belgia jobber i jernbanepolitiet i Øst-Flandern regionen. Han forteller at det er 11 belgiere med på turen, noen av karene har allerede tatt omveien via Luleå før de kom til Bergen - det blir en kjøretur på 480 mil! Men de fleste tok korteste veien: Fra Belgia til Kiel og ferge til Oslo og turen over fjellet til Bergen:

— Det er en fantastisk tunnel dere har i Lærdal! sier Hutse Koen som gleder seg til å ta tilbaketuren over Hardangervidden til Oslo:

— Du vet, vår motto er: det finnes ikke fremmede, bare venner du ennå ikke har møtt! På slike treff som dette i Bergen, blir dette en realitet. Vi har det hyggelig sammen hele tiden, sier han.

Ved et annet bord sitter en gjeng med svenske politifolk som er for norgesveteraner å regne, flere har vært med på alle 8 treffene som har vært i Norge.

— Det eneste problemet vi har møtt, er at kaffemaskinen i kantinen her på Briggen på Haakonsvern ikke vil arbeide før kl. 10! Vi svensker må ha kaffe, humrer Tommy Engvall fra Borlänge og lurer på om man skal betrakte det som sabotasje eller uhell.

Idar Grotle understreker at hele tanken med Blue Knights-organisasjonen, er å vise at MC-miljøet også kan fremvise de gode eksemplene:

— Dette er folk som kjører skikkelig, holder fartsgrenser og viser eksemplarisk oppførsel i trafikken, sier han.

RIDDERE: På rekke og rad. Blue Knights-gjengen som har MC-treff i Bergen på vei til en hyggedag i sentrum. Politifolk fra seks nasjoner har treff i byen i disse dager.<p/> PAUL S. AMUNDSEN (foto)