Rundt hundre folk fra MC-miljøet samlet seg lørdag ved Den blå steinen. De hedret ofrene for 22. juli-terroren med såpebobler, sekkepipe og et minutts stillhet.

— Vi har markeringen denne helgen fordi klubben jeg er med i, Legacy Vets, feirer tiårsjubileum, sier Andersen.

Han forteller at det er MC-folk fra hele verden i Bergen i forbindelse med tiårsjubilet. Mange av dem var også tilstede ved Den blå steinen.

Penger til støttegruppen

— Her er det folk fra Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Belgia og USA. Vi er glad for at så mange av dem er her ved Den blå steinen, sier han.

MC-miljøet har også samlet inn penger i forbindelse med markeringen.

— Vi vil gi til den nasjonale støttegruppen. De gjør et viktig arbeid, og er uavhengige både partipolitisk og religiøst, sier Andersen.

Vant til terror

Legacy Vets er en MC-klubb for krigsveteraner og folk med millitær bakgrunn. Andersen har vært soldat i Kosovo, Irak, Afghanistan og Tsjad, og er med i MC-klubben Legacy Vets, en klubb for krigsveteraner.

— Jeg er vant til å forholde meg til terror, men det var noe annet å få det så tett innpå seg her hjemme. Jeg tenkte mye på at jeg ville gjøre noe som kunne representere oss på MC i Bergen, sier soldaten, som nå er i beredskap.