Onsdag kveld i forrige uke fikk en 31 år gammel bergenser beskjed om å møte klokken 19.00 i Kanalveien på Minde. Beskjeden kom fra en like gammel bokser fra Oslo. Hensikten hans var å kreve inn 200.000 kroner fra 31-åringen.

– Det blir verst for deg om du ikke møter. Er det noe vi er gode til så er det å finne nålen i høystakken, skal bokseren ha sagt til bergenseren.

**Les også:

Legger lokk på saken**

– Tror du ikke jeg tør?

I halvmørket langs veien, med fare for å bli sett av bilister, skal bokseren ha trukket opp en ladd pistol og rettet den mot hodet til bergenseren.

– Tror du ikke jeg tør å trekke av den her eller, skal bokseren ha spurt, mens han la frem trusselen om hva som ville skje dersom bergenseren ikke kunne betale.

Senere samme kveld reiste bokseren videre og oppsøkte bergenserens mor. Han skal også ha truet henne på livet.

Bergenseren skal ha fått frist til fredag ettermiddag med å spa opp en plan for hvordan han skulle betale de 200.000 kronene. Bokseren skulle da ringe bergenseren og de skulle lage en nærmere avtale for betaling.

Politiet på sporet

Telefonen kom aldri. I tiden fra onsdag kveld til fredag, snappet politiet opp truslene gjennom en bekymringsmelding fra en person som hadde kjennskap til pengeutpressingen.

I løpet av noen timer planla politiet en aksjon utenfor en bolig i gamle Mathopsveien. I 20-tiden fredag kveld gikk væpnet politi inn i boligen og la to personer resolutt i bakken.

Bokseren fra Østlandet og en 40 år gammel mann, som for tiden er prospect i MC-klubben Union, ble begge lagt i jern.

I bilen til den ene av de pågrepne fant politiet en pistol med 45 kalibers patroner.

–Samboeren skulle voldtas

Den truede bergenseren har fortalt politiet at 40-åringen fra Union begynte å presse ham for penger allerede i fjor sommer.

Han har også forklart at han i 2001 betalte 200.000 kroner til en bekjent av MC-medlemmet. Den gang ble han truet med at samboeren hans skulle voldtas om han ikke betalte.

Pengebeløpene som skulle kreves inn denne gang skal ha steget hele tiden, helt til plutselig bokseren fra Østlandet dukket opp i forrige uke. Da var kravet kommet opp i 200.000 kroner. 50.000 kroner av pengene skulle gå til bokseren for jobben han gjorde. Politiet tror det er MC-mannen som har leid inn bokseren for å få fortgang i pengeinnkrevingen.

Bokseren ble i fjor høst dømt i lagmannsretten til syv års fengsel for å ha mishandlet sin daværende kjærestes åtte måneder gammel baby til døde. Dommen ble senere tilsidesatt av Høyesterett på grunn av en formell feil, og saken skal behandles på ny av lagmannsretten.

Mistanke om flere saker

31-åringen har den siste tiden bokset for en klubb på Østlandet. Han er tidligere dømt for vold. Da han i retten i forbindelse med baby-saken fikk spørsmål om sin bakgrunn, bekreftet han at han hadde jobbet som torpedo.

Det 40 år gamle mannen fra Union er tidligere dømt for voldshandlinger mot egen familie, og skal også ha livnært seg som torpedo i Bergen. Politiet mistenker at han sammen med bokseren også har krevd inn penger fra flere enn 31-åringen, og etterforsker også disse sakene.

LADD PISTOL: 31-åringen som skal ha blitt truet, skal ha fått en ladd pistol mot hodet da han møtte opp til avtalt sted her i Kanalveien.
Valde, Vegar