Totalt må seks personer møte på tiltalebenken i Bergen tingrett. Den 39 år gamle Union-lederen får selskap av et annet klubbmedlem og fire personer fra Buskerud.

De fire sistnevnte er ikke medlemmer av motorsykkelklubben på Nesttun.

Skuffelse i politiet

Det var i februar i år politiet aksjonerte mot Unions lokaler i Osveien 16. I en bil utenfor klubbhuset fant de 29,4 kilo hasj.

Politiet hadde da lenge avlyttet flere av klubbmedlemmenes telefoner. De visste derfor at et stort parti narkotika var på vei fra Østlandet til Bergen.

11 personer ble siktet for befatning med narkotikaen. Blant dem flere sentrale medlemmer i mc-klubben.

Politiet som etterforsket saken jublet. De følte at de endelig hadde fått nakkegrep på mc-klubben. Det skal ha kommet reaksjoner da det ble klart at statsadvokaten kun ville tiltale to klubbmedlemmer.

Etter det Bergens Tidende erfarer innstilte politiet på å tiltale langt flere, i alle fall mer enn 10 personer.

Statsadvokaten valgte å henlegge sakene mot fem av de siktede.

Lensmannen i Fana, Norvald Visnes, vil ikke være med på at det er et nederlag at bare to av medlemmene er tiltalt.

— At ansvaret for kriminalitet som begås i slike miljøer kulmineres ned til et lite antall personer, er ikke noe nytt. Vi fastholder vår beskrivelse av Union MC som en klubb som bedriver kriminelle virksomhet, sier Visnes.

Ikke Guds beste barn

Om de blir funnet skyldige, risikerer de seks tiltalte flere år bak murene. Straffenivået i denne typen saker ligger vanligvis på rundt fem års ubetinget fengsel.

Advokat Jørgen Riple, som forsvarer 39-åringen, er ikke overrasket over tiltalen.

— Min klient hadde forberedt seg på at dette kunne bli utfallet, men han nekter fortsatt straffskyld, sier Riple.

39-åringen innrømmer at han har tatt imot over 10.000 Rohypnol-tabletter. Han stiller seg uforstående til at statsadvokaten også mener at han har bestilt både flere kilo hasj og 80 gram amfetamin.

— Min klient står for det han har gjort. Han er ikke Guds beste barn, men heller ikke den storkriminelle politiet vil ha ham til å være, sier Riple.

Forsvareren til det andre tiltalte klubbmedlemmet, Arvid Sjødin, sier at klienten aldri burde vært tiltalt.

— Man kan ikke dømme noen som ikke visste hva som lå i bilen, sier Sjødin.