41-åringen er nå tiltalt sammen med fire andre mc-venner, to av dem med tilknytning til Hells Angels i Oslo.

— Han erkjenner straffskyld for tre kilo hasj og to kilo amfetamin, sier mannens forsvarer, advokat Jørgen Riple til BT.

Det skjer etter at han først nektet for å ha noe med amfetaminene og gjøre.

- Et kilo «slengt på»

Tiltalen omhandler tre kilo amfetamin. 41-åringen sier nå at det bare var bestilt to kilo og at det siste må ha blitt «slengt på». Stoffet var også av svak styrkegrad.

Statsadvokaten mente opprinnelig at 41-åringen burde tiltales etter den såkalte proffbestemmelsen, men Riksadvokaten sa nei. Nettopp med henvisning til at stoffet var av dårlig kvalitet. Det gir 41-åringen betydelig rabatt når retten skal si sitt.

Under forrige rettssak beskrev statsadvokaten den 41 år gamle Union-lederen som en gigant i Vestlandets narkotikamiljø. Han hadde hardbarkete leverandører, lojale hjelpere og kunder spredt over flere fylker.

Nå har statsadvokaten fått mer vann på møllen. Tre måneder etter at 41-åringen ble dømt for hasjpartiet i tingretten og ventet på at ankesaken skulle komme opp, ble han tatt på nytt.

Avslørt av mobilen

Da mannen ble hektet med 30 kilo hasj, var det hans og vennenes iver etter å snakke i mobiltelefon som avslørte dem. De har tydeligvis ikke lært. Telefonavlytting er politiets sterkeste bevis også denne gangen.

En lørdagskveld i august i fjor slo politiet til mot en bil i Indre Arna. Politiet hadde da spanet på 41-åringens og hans venner i flere dager. Dermed var fjorårets største narkotikabeslag i Bergen et faktum.

Politiet aksjonerte også mot et vorspiel i en leilighet i Bergen sentrum. Like etter klokken 23.00 ble fire feststemte menn pågrepet.

En kvinne ble også innbrakt fra sentrumsleiligheten. Hun ble senere løslatt og er ikke involvert.

Det ble beslaglagt utstyr for oppdeling av stoff i sentrumsleiligheten. Blant annet fant man en rekke små, gjennomsiktige plastposer.

Sterke bånd til HA

Båndene mellom Union og Hells Angels er mange og gamle. Politiet mener at det også denne gangen er HA som har skaffet stoffet og sørget for at det har blitt sendt til Bergen.

En 29 år gammel bergenser som tidligere var med i Union, men som nå er tatt opp i HA, var også siktet i saken. Han ble pågrepet på festen, men politiet har ikke funnet bevis for at han har noe med saken å gjøre.

Den samme 29-åringen var også i flere måneder siktet for å ha vært involvert i salget av de 30 kiloene med hasj til Union, men saken ble senere henlagt etter bevisets stilling.

Når saken mot Union-lederen og hans venner kommer for retten er ikke klart. Trolig skjer det først godt utpå høsten.