Politiet har pågrepet en 28 år gammel MC-fører, mistenkt for å drevet villmannskjøring mellom Nesttun og Bergen sentrum.

Politiet ble varslet om råkjøringen klokken 13.21, og etter litt frem og tilbake gjennom bergensgatene ble mannen pågrepet 10-15 minutter senere.

— Det ble meldt om at en hvit MC kjørte styggfort over Vallaheiane mot Nesttun. Han ble observert av politiet på Nesttun noen minutter senere. De ba ham stanse, men han bare kjørte sin vei, og kjørte så uvørent og tullete at patruljen avsto fra å forfølge ham, sier operasjonsleder Morten Kronen.

Bremset - og ga gass igjen

Flere patruljer observerte motorsyklisten mellom Nesttun og sentrum, og 28-åringen lekte tidvis katt og mus med politiet, ifølge operasjonslederen.

— Han bremset ned og ventet til politibilen var helt oppi ham, før han ga full gass og forsvant igjen, forteller Kronen.

Men politiet fikk siste ord.

— Det som gjorde at vi fanget ham, var at han hele tiden kjørte på en måte som tiltrakk seg oppmerksomhet. Han ble tatt i en knipetangsmanøver nede i Inndalsveien. Der ble han stanset og pågrepet, sier Kronen, som legger til at 28-åringen «kan vente seg en streng reaksjon».

Mannen er kjent av politiet fra før, og motorsykkelen blir beslaglagt.

Stengte Danmarks plass

Før MC-føreren ble tatt, valgte politiet å strupe trafikken på Danmarks plass.

— Under slike hendelser er det egentlig bare ett hensyn å ta: Hensynet til personer - andre trafikanter, våre egne folk og han som sitter på sykkelen. Vi fryktet at han ville kjøre Fjøsangerveien, som er veldig trafikkert en fredag ettermiddag, sier Kronen.

Heldigvis valgte 28-åringen å holde seg unna de mest trafikkerte veiene, fortsetter han, og Danmarks plass var bare stengt i noen få minutter.