En motorsyklist ble sendt til Haukeland med luftambulanse etter en utforkjøring på Hardangervidda i går. Føreren ble slengt av sykkelen, og landet til slutt et stykke fra hovedveien.

— Han kjørte ut i en venstresving. Han kjørte bakerst, så ingen så hva som skjedde, forteller en av kameratene til MC-føreren.

MC-ULYKKE: MC-føreren lå i vannet der politimannen står, og ble dratt opp av de første som kom til stedet, ifølge en kamerat.
2211-TIPSER

De var en kameratgjeng på fire fra Bergen som kjørte sammen østover da ulykken skjedde i går.

— Han som kjørte foran ham merket det ganske kjapt og snudde, vi to som kjørte først kom ikke tilbake igjen før etter et kvarter, forteller kameraten videre.

Havnet i vannet

Ulykken på fylkesvei 7 skjedde ved Tråstølen øst for Dyranut i Eidfjord. Politiet ble varslet om ulykken like etter klokken 13 søndag.

— Noen som satt utenfor campingbilen like ved ulykken hørte hva som skjedde, løp bort og fikk ringt ambulanse. Før ambulansene kom, stoppet en lege i privatbil, han var muligens tilkalt fra Geilo, sier kameraten.

MC-føreren lå på et tidspunkt etter ulykken delvis uti vannet, opplyste politiet til BT i går.

— Han lå i vannet etter krasjen, så vidt bevisst, men ble dratt opp av de første som kom til stedet. Helikopteret kom imponerende raskt, sier kameraten.

Haukeland Universitetssykehus har så langt ikke gitt opplysninger om MC-førerens tilstand.

Fløyet til Haukeland

En patrulje fra Nordre Buskerud ankom en halvtime etter første melding. Da var MC-føreren tatt opp av vannet. Også en Odda-patrulje rykket ut.

— Han ble til slutt hentet av luftambulanse og fløyet til Haukeland, sa operatør Glenn Lura i Nordre Buskerud politidistrikt i går.

Tilstanden til MC-føreren ble av politiet søndag beskrevet som alvorlig, men han skal ha pustet for egen maskin da lege kom til stedet.

Ulykken skjedde ca. fire mil fra Eidfjord, ikke langt fra fylkesgrensen mellom Hordaland og Buskerud.