Motorsyklistens hastighet fikk politiet aldri sjans til å måle. Men bilen som MC-føreren kjørte forbi hadde en fart på 134 km/t, og da behøvde ikke retten noe måleresultater for å dømme mannen.

Bergenseren i midten av tyveårene er nå dømt til samfunnsstraff etter å ha kjørt i «minst» 134 km/t. Mannen blir også gående i ti måneder uten sertifikat.

Hendelsen fant sted ved Åsane Senter midt på natten i august i fjor. Her hadde politiet rigget seg til med laserpistol for å måle hastighetsnivået i nordgående retning. Ett til to sekunder etter at politiet hadde målt en Toyota til 134 km/t i 80-sonen, ble de oppmerksomme på motorsykkelen som kom opp på siden av bilen og kjørte forbi.

På bakgrunn av dette mente retten å finne nok bevis til å dømme mannen.

MC-føreren erkjente straffeskyld på stedet, men trakk forklaringen noen dager senere. Han er tidligere ustraffet. Aktor ville ha mannen fengslet i 16 dager.

Retten har under tvil kommet til at mannen skal slippe ubetinget fengselstraff. I stedet dømmes han til 36 timer samfunnsstraff. I tillegg må han belage seg på å ta bussen i ti måneder etter beslagleggingen av førerkortet. Han må ta ny førerprøve når den tid kommer.

Videre må han betale 3000 kroner i saksomkostninger.