— Jeg har gitt beskjed flere ganger, men ingenting skjer. Nå har det gått flere uker, sier Christine Abel oppgitt.

Hun bor i Øyjordsveien og har sett seg lei på gatelys som skinner om kapp med solen.

— Dette er sløsing med energi. Jeg har ikke mye teknisk innsikt, men jeg ville jo tro at det skulle være enkelt å slukke dem. Da forstår jeg ikke hvorfor det tar så lang tid, sier hun.

Miljøbevisste

Familien har selv forsøkt å gjøre husholdningen mer miljøvennlig.

— Vi har kjøpt el-bil, vi resirkulerer og forsøker å lære fire barn opp til å bli miljøbevisste. Da skjærer det i hjertet å se at det blir brukt så mye unødig energi rett utenfor døren, sier Abel.

— Det er uvanlig med feilmeldinger om at lysene står på. Vi får som oftest henvendelser om lykter som ikke lyser, sier presseansvarlig i BKK, Juliet Balgobin.

BKK har registrert flere feilmeldinger fra Øyjorden.

— To av meldingene gikk ut på at det var stummende mørkt. Senere fikk vi melding om at lyset sto på på dagtid, sier Balgobin.

- Skal være i orden snart

BKK var i området og undersøkte i forrige uke.

— Problemet skyldes sannsynligvis feil på systemet som styrer lysene. Vi er i gang med å lete etter feilen. I mellomtiden lar vi lyset stå på, fordi alternativet er at det er mørkt hele døgnet. Ekstrakostnadene ved å la lampene lyse i området kan vi anslå til å være cirka 30 kroner døgnet. Vi velger å tro at det er en sum som beboerne i området mener vi må kunne bruke for å la dem beholde opplyste gater på kvelden inntil feilen er rettet, sier Balgobin.

Hun skjønner godt at beboerne i området irriterer seg.

— Er det noen som ikke ønsker å sløse med energi, så er det BKK. Vi håper å få fikset feilen innen et par dager. Forhåpentligvis er alt i orden til helgen, sier Balgobin.

ANE BØRHAUG
ANE BØRHAUG