TRUDE HAUG

— Hvor skal vi ha refleksen, spør Kimberley Skjelde, og viser frem det gule spøkelset som skal dingle langs veiene i Bergen i vinter. Ikke i skuffen hjemme i hvert fall, fortsetter aktivitetskoordinatoren hos NAF. Det vet klasse 6B på Smørås skole godt.

Alle Bergens 3., 4., 5., og 6.-klasser skal konkurrere om hvem som er flinkest til å bruke brikken. Konkurransen går over fjorten dager.

Det blir regnet ut hvem som er prosentvis flinkest til å bruke den, opplyser Skjelde. Nå har ikke klassen hatt prosentregning ennå, men kontaktlærer Gerd Rafto skal hjelpe til med å regne ut prosenten. Den må de vite for at ikke store klasser skal komme bedre ut enn små, forklarer Skjelde. Det synes klassen er rimelig.

Noen mener det er lurt å feste refleksen på den jakken de bruker mest. For det er best å ha den på kroppen. Det er jo ikke alltid at de har skolesekken med seg.

Og så var det premien, da. 6B venter spent, og mottar opplysningen om møte med Brann-spillere på Stadion med stor jubel.

REFLEKSSPØKELSE: Kimberley Skjelde, prosjektkoordinator hos NAF, viser 6B på Smørås skole refleksbrikken som deles ut til bergenske skolebarn. Fra v. Martin, Dag Helge og Adrian.

FOTO: TRUDE HAUG