• Skam at klima ikke er tema.

SV-leder Audun Lysbakken synes NRK bommer når ikke klima og miljø var et av temaene som ble berørt i mandagens partilederdebatt.

-Stor skam

— Vi var innom alle viktige tema unntatt klima og miljø. Det er en stor skam hvis vi i Norge skal holde en valgkamp uten å nevne det viktigste spørsmål i vår tid, sier Lysbakken etter mandagens tv-sendte partilederdebatt fra Arendal.

Selv kom han flere ganger inn på temaet, til tross for at programlederne spurte om økonomi, skattepolitikk eller andre av emnene som var bestemt på forhånd.

— Jeg har sverget for meg selv at jeg skal nevne klimaspørsmål i alle debatter, og det gjorde jeg i kveld også. Vi tar dette opp med tv-kanalene på forhånd, men det er bare Trine Skei Grande og jeg som vil snakke om dette, sier han.

- Snyter seerne

Lysbakken mener at klima og oljeboring i nord er spesielt interessant fordi det er et emne som ikke følger blokkskillelinjene. I stedet står rød-grønne partier mot hverandre, og borgerlige partier mot hverandre.

— Men gjør ikke det at det er litt forvirrende og vanskelig å snakke om i en debatt der målet er å få frem skillelinjene?

— Kanskje tenker tv-kanalene slik. Men da snyter de velgerne for innblikk i viktige motsetninger i norsk politikk og den viktigste politiske saken, sier Lysbakken.