Så møttes de igjen, skolebyråd Harald Victor Hove, rektor Børje Hellander og rundt 150 av foreldrene til barna på Landås skole. Men denne gangen var oppvasken tatt på forhånd.

Møtet i kveld var preget av lettelse, glede og kanskje litt generell konflikt-tretthet. I alle fall var det en høflig utveksling av synspunkter og praktisk informasjon, der byrådet til og med fikk «honnør for å ha turt å ta det riktige valget», sa en av foreldrene.

Salen i Ulriken Bydelshus stilte med passende femtitallsarkitektur, for få stoler og litt sliten luftkvalitet. Men det snart en del av fortiden:

— Det er lys i enden av tunellen, sa Hellander.

Godt mottatt

Hove og kommunaldirektør Anne-Marit Presterud redegjorde for den nye skolen, tok spørsmål, og lovet at nybygget skulle få høyeste prioritet og byggingen settes i gang så raskt som mulig.

— Vi skal gjøre planene klare sånn at vi bare kan trykke på knappen og sende bestillingen så snart bystyret har gjort vedtak, sa Presterud.

Etterpå sa en lettet Hove at han nesten var overrasket over den gode mottagelsen han fikk.

— Jeg opplever at folk har vært engasjerte i denne saken, men også har vært raske med å komme med tilgivelse når de ser at ting begynner å skje, sa Hove, og understreket igjen at mange dyktige ansatte har jobbet hardt i mange ledd med å finne gode løsninger for barna inntil Nye Landås Skole står ferdig i 2014. ## Vemodig?

Fredag skal foreldrene feire at de får ny skole med en siste samling og bollefest i de gamle lokalene.

— Noen av dere som har vokst opp her har jo gått på skolen selv. Det er jo på en måte også et litt vemodig farvel, sa Hellander.

Ikke alle foreldrene var enige i det.

— Kan vi ta med slegge? spurte en spøkefullt.

Noen ganger brøt det ut adspredt, småbitter latter, som da Hellander skulle forklare hvor den midlertidige SFO'en skal plasseres.

— I rødbygget, sa rektor.

Hvor er det, undret en stemme i salen.

— Det er det huset som har en rød vegg. Sett fra denne siden, la rektor behjelpelig til. - Hvis du ser det fra andre siden har det en annen farge. Eller mangel på farge.

Politikerne i ryggen

Etter en lang redegjørelse for den kompliserte logistikken som nå skal settes i verk for å hente barna om morgenen ved skolen, busse dem til tre forskjellige skoler og deretter samle dem igjen til leksehjelp og SFO på Landås, forsikret Hellander at kommunen nå er på Landås-folkets lag.

— Vi har kanskje ikke hatt det hele tiden, men nå har vi politikerne godt i ryggen på oss, sa Hellander og smilte til Hove og Presterud.

De to smilte tilbake.

— Å stenge skolen og sende de minste til andre skoler er nok den vanskeligste avgjørelsen jeg har tatt som politiker, sa Hove etterpå.

Og innrømmet at han kjente en viss lettelse nå, han også.

Si din mening i kommentarfeltet under!