• Jeg så en ildkule som slo ned i bakken og det sprutet opp av jord, torv, gras og masse stein.

— Det smalt noe forferdelig. Jeg har aldri sett noe sånt før og tenkte det kom inn i huset, sier en av huseierne til bt.no.

I alt var det tre hus som ble truffet av lynet, som slo ned i nabolaget på Nordåshøgda rundt klokken 17.30 i ettermiddag. Taket til alle de tre husene ble skadet av lynnedslaget, og det var flere hull i bakken etter at lynet hadde herjet ferdig.

— Mannen min sto inne i stuen og ropte «kom deg bort fra vinduet!»

HULL I BAKKEN: Lynnedslaget røsket også med seg mye jord i nabolaget på Nordåshøgda.
2211-tipser

— Smalt noe voldsomt

Utenfor kunne de se at to damer søkte ly under et tak med fire hunder.

— Jeg var i gangen da jeg så en ildkulde som slo ned i bakken. Det sprutet opp av jord, torv, gras og masse stein, og det smalt noe forferdelig, forteller hun.

De siste timene har gått med til å rydde opp i hagen og i nabolaget. De har også allerede fått på ny takstein.

— Nettet er ute, tv-en er ute. Alt er ute på grunn av lynet, forteller hun.

Gledet seg til lynet

I nabohuset satt Sissel Brandal og beundret synet av et svært så nærgående lynndeslag, like før det skulle treffe hennes eget hus.

— Jeg så lyset som slo ned før, og det var helt fantastisk. Det sto opp fra Nordåsvannet og opp mot himmelen, og jeg gledet meg til det neste lynnedslaget.

Men det som skjedde etterpå var ikke akkurat forventet.

— Pltuselig kom lynet og tordenbraket samtidig, og i neste øyeblikk var det som om det landet en stor stein på taket mitt. Jeg så ut gjennom stuevinduet, og det haglet med småbiter fra taket og ned i hagen og på terrassen.

Naboen fikset taket

I alt forårsaket lynnedslaget fire hull i taket i hennes - ikke gjennom - men hvor taksteinen ble ødelagt. En dyktig nabo har allerede vært og fikset både sitt eget og Brandals hus.

— Det var en utrolig lettelse. Hell i uhell, det må jeg bare si.

HULL I JORDEN: Lynet slo ned i bakken like ved huset.
2211-tipser