Ved 15.40-tiden søndag fikk politiet melding om lyngbrann langs jernbanesporet ved Kårdal pensjon på Mjølfjell, en kilometer før Ljosand stasjon. Brannmannskaper rykket ut med terrenggående kjøretøy.

Brannen spredte seg raskt over et større område.

— Det er et bra område som brenner fra linjen. 200 ganger 600 meter, minst. Vi så brannen da vi kjørte forbi, røyken veltet opp på oppsiden av toglinjen, sier Petter Oen-Sivertsen.

Kjempet mot flammene

Han var på vei hjem fra helg på Viking-hytten med flere andre familier da han oppdaget brannen. Ved hjelp av spader, river og koster gjøv hyttegjengen løs på flammene.

— Vi er en ti stykker som holder på å slukke. Vi forsøker å slå ned flammene med koster og greier, og får slukket der hvor vi er, sa Oen-Sivertsen til BT rett før klokken 16.

Ikke lenge etter fortalte Oen-Sivertsen at hyttefolket hadde fått kontroll over flammene.

— Vi gikk manngard oppover lien mot jernbanesporet, og har klart å slukke det meste. Nå gjenstår det bare at brannvesenet kan få gjøre sin etterslukking, sier han.

Fryktet spredning

Området hvor det brant beskriver han som «grådig bratt og ulendt». 50-60 meter unna ligger det et større antall hytter.

— Vi fryktet en stund at brannen skulle komme ut av kontroll, i og med at vinden tok seg opp, men nå er brannvesenet på stedet, sier Oen-Sivertsen.

Ifølge Brannvesenet var brannen slukket ved 16.30-tiden.

Vel 4-5 mål lyng ble avsvidd, men toget ble ikke hindret av brannen, ifølge politiet.