• Det smalt voldsomt to ganger på rad. Hele huset ristet. Siden har det ikke vært liv i verken datamaskinen eller tv-en, forteller Hilde Nysæther Rise.

Sammen med samboer Jan Kåre Synnevåg Tangen koste hun seg med parets tre uker gamle sønn, Jørgen, da det kraftige tordenværet passerte Juvik på Askøy lørdag formiddag.

— Plutselig gikk lyset. Jan Kåre gikk ned for å ta på hovedsikringen. Like etter kom et nytt drønn, og det ble mørkt igjen, forteller hun.

Taper 4000

Etter å ha vippet sikringen på plass, kunne det unge paret konstatere at ikke alt virket. Tuneren til tv var helt svart, og ikke mulig å få liv i. Dermed sto de uten tv, for bordantenne hadde de ikke. Det viste seg også at pc-en hadde bukket under. Den var stivnet i et skjermbilde, og gikk verken av aller på.

— Forsikringsselskapet sier vi må levere pc-en på verksted, for å få bekreftet at den ikke kan repareres. Men uansett er det 4000 kroner i egenandel på innboforsikringen vår. Det er sure penger, medgir de to.

Flere rammet

De har hørt om flere andre askøyværinger som har opplevd liknende skader av uværet.

— Normalt tar vi ut alle kontakter når det lyner og tordner. Men denne gangen kom det så overraskende. Det første lynet vi hørte, slo ned hos oss, sier Hilde.

Siden lørdag har paret tatt ut alle kontaktene ved antydning til uvær, og hver natt.

— Vi vil ikke få mer ødelagt nå, sier Jan Kåre.

BLITZBARN: Lynet slo ned og ødela tv-tuner og PC hos Jan Kåre Synnevåg Tangen og Hilde Nysæther Rise på Juvik på Askøy. Tre uker gamle Jørgen lar seg ikke merke av tordenvær eller fotografering. Han er blitt vant til blitz og høye lyder, sier foreldrene.
Rune Sævig