Svein Krokli satt fredelig på toalettet fredag ettermiddag mens regnet pøste ned utenfor. Plutselig hørte han et smell så kraftig som et pistolskudd. Vinduene vibrerte og hele huset ristet — og før han visste ord av det, ble han kastet av toalettet.

— Jeg satt på potten, så smalt det. Jeg gikk rett frem og landet på ræven på flisene med et plask, sier Krokli til Fanaposten.

Bak seg kunne han se alle tingene som hadde stått i vinduet ved toalettet. De hadde kommet flygende etter, og lå strødd utover gulvet.

— Alt sammen var ramlet ned. Jeg landet lenger fremme på gulvet, sier Krokli til Bergens Tidende.

Han er overbevist om at et lyn som slo ned like i nærheten ved 16.15-tida var årsaken til hans luftige ferd. Lynnedslaget var så kraftig at sikringsskapet eksploderte, og at stikkontakter flere steder i huset nærmest smeltet.

33-åringen har ikke opplevd noe liknende tidligere, og har ikke tenkt å gjøre det til sin vanlige måte å forlate toalettet på.

— Med noenlunde normal hygiene går man ikke av doen på den måten, sier Krokli lattermildt.

— Det var et skikkelig glimt og et skikkelig smell. Jeg gikk rett frem og ned. Da jeg kom meg på beina så jeg at det var hos naboen det brant, sier Krokli til Fanaposten.

PS: Det hører med til historien at låven til naboen brant ned til grunnen, men at ingen dyr kom til skade i brannen.

KRAFTIG SMELL: Svein Krokli har fått ryddet opp på toalettet etter lynnedslaget fredag. I badekaret: Døtrene Mathilde på fire år (t.v) og Cecilie på åtte år.<p/>FOTO: GIDSKE STARK