— Et av de beste dykkene jeg har hatt, uten tvil, sier Dagfinn og holder opp breiflabben han nettopp har drept ved å kjøre dykkerkniven gjennom skallen på fisken.

— Steinbiten måtte vi svømme etter ca 10 meter nedover et svaberg, sier Tor. Som et lokal svar på kong Poseidon bryter han havflaten og hever stolt treforken med det velsmakende beistet. Største han har fått noen gang.

Shetland er 180 nautiske mil rett vest, vi er ved Ertenskjæret, nordvest for Turøy, i Øygarden. En perfekt, utrolig søndag, og omgivelsene kunne ikke vært bedre. Trommis Espen Vågstøl (28) i popbandet Funkmasters bor på Misje og skysser dykkerentusiaster ut i skjærgårdsparadiset i 35 knop med båten «F 16» - skjærgårdsjeep med 130 hester.

På de utallige skjær og holmer omkring ligger landkrabber og slikker sol.

Tor og Dagfinn er mer interessert i krabbene som finnes i dypet.

Begge har kjørt taxi til klokken seks søndag morgen - men må likevel ut for å pleie lidenskapen søndag middag.

De traff hverandre på taxiholdeplassen. Tor Bjarne er heltids taxisjåfør - Dagfinn kjører deltid mens han studerer hovedfag i administrasjons- og organisasjonskunnskap på Universitetet.

På holdeplassen ble det mye snakk om livet under havflaten. Nå er begge rammet av «dykkersyke».

De vil ha med Bergens Tidende ut for å formidle et positivt inntrykk av sporten.

— Det er bare helt fantastisk. Jeg har levd og åndet for dette siden jeg var tenåring, sier Tor.

— Herlig å komme ut av A4-livet med bare studier og jobbing, kommer det fra Dagfinn, som skuer ut over den rolige og uendelige havflaten.

I løpet av vel en halvtime under havoverflaten ble fangsten fire skikkelige flyndrer, to store krabber, tre breiflabber og en steinbit. Pluss en gravid hummer, som ble sluppet ut igjen.

— Ingen havfruer der nede?

— Nei - i så fall spørs det hvor mye fangst det hadde blitt. I hvert fall på kroken...