HEIDI SCHJETNE VEGAR VALDE (foto)

Ifølge folkloren skulle man ikke gifte seg fredag 13. Men stemningen var like elektrisk i går, i gangen utenfor vigselsrommet på Tinghuset i Bergen

Skummelt

Nå vies brudeparet Bjørnar Løseth og Hanne Gimnes av dommerfullmektig Annemai Hauken. Brudeparet Audny Gjøsæter og Helge Hollund står og tripper i gangen. De er neste par ut.

— Vi må ha litt humor. Det er andre gang vi gifter oss, for oss begge, Må ta noen sjanser, ler Audny.

Brudeparet tror egentlig det er en lykkedag, men jammen grep ikke overtroen dem i går.

— Det var skummelt da strømmen gikk, fastslår bruden.

Det synes Ingebjørg Sandberg også, seksjonssjef på rettsavdelingen hos Byfogden. Hun var akkurat kommet seg ut av heisen, da strømmen ble borte.

— Likte ikke tanken på at jeg kunne blitt stående i heisen. Håpet mest på at ingen brudepar satt fast der. Det var stor sannsynlighet for det rett før vielsene.

Tre brudepar valgte å gifte seg hos byfogden i Bergen i går, ingen hos Midhordland Tingrett og Nordhordland Tingrett. Mot normalen?

— Vi har hatt tre par hos byfogden de to siste fredagene. Kommende fredag skal seks par gifte seg her, sier Sandberg, som tror få vielser skyldes vintersesongen.

Kjempelykkelig gift

Nå skrider brudeparet Hanne Gimnes og Bjørnar Løseth ut fra vigselsrommet. Ekteparet. Med seg har de brudepiken Oline (5), deres datter.

Fredag er tilfeldig for dem. Trettende er det ikke.

— Det måtte bli den 13. februar. Vi har vært sammen i syv år akkurat denne datoen Det er romantisk å gifte seg på samme dag som vi ble sammen, mener Hanne, og ser på sin mann.

— Jeg ble litt overtroisk da strømmen gikk. Det var mørkt, og vi måtte gå alle trappene. Det var en fin begynnelse, flirer Bjørnar.

En diger forsamling av familie og venner fulgte dem opp i femte. Ned igjen tok de heisen, alle mann.

Strømmen er tilbake og brudeparet i lykkerus. Det gikk jo bra, jo!

Men etter syv års lykke kommer syv års ulykke, heter det. Det tror brudeparet ingenting på.

— Vi må bare bevise at vi er kjempelykkelig gift resten av livet, smiler brudgommen og ser varmt på sin kone.

— Det blir litt av en oppgave, er ekteparet skjønt enige om.

O´ FREDAG DEN TRETTENDE: Bjørnar Løseth og Hanne Gimnes trosset venners formaninger, og markerte sjuårsdagen for kjæresteforholdet med bryllup. Datteren Oline (5) var-brudepike.