SILJE VESTVIK

OGNE ØYEHAUG

Brann— og sykebiler tok oppstilling langs rullebanen, mens Selina (4), Sean (6), mamma Ann Mari Samuelsen og de 85 andre i SK 4666 fra Alicante gjorde seg klar til landing på Flesland.

— Vi satt sånn, sier Sean og holder hendene over hodet for å vise hvordan landingen forgikk.

Verken han eller søsteren var særlig rystet etter landingen, og mer opptatt av å vise at de kunne skrive navnene sine selv enn å fortelle om flyturen.

Mamma Ann Mari roser kapteinen og mannskapet for god informasjon og forteller om en rolig stemning i flyet. Selv underholdt hun barna med sanger og historier for å få tiden til å gå.

— Magen kom etterpå, sier hun.

Nede på bakken ventet Selinas og Seans besteforeldre; Inger og Lloyd Herbert på besøk fra Spania.

Først litt irritert over forsinkelsen, deretter engstelig da de via nyhetstjenester på mobiltelefonen fikk vite at det var trøbbel med landingshjulene. Det som skulle bli et vanlig gjensyn ble ekstra gledelig denne dagen.

Spenningen for flypassasjerene begynte da lysene som skulle vise kapteinen at hjulene var ute og låst ikke ble tent.

— Vi fikk vite at de skulle gå om tårnet for å se om hjulene var ute, sier Ann Mari Samuelsen.

To gangen fløy flyet lavt forbi tårnet. Hjulene var ute, og flyet fikk lande selv om det var umulig å vite om hjulene var låst bare ved å se på dem.

Informasjonssjef Kenneth Vikse i SAS Braathens sa i går kveld at selskapet foreløpig ikke vet hva som er grunnen til at lysene som skulle varsle at hjulene var ute ikke lyste. Han sa flyet blir kontrollert for å finne feilen, og kunne i går kveld ikke si når flyet vil være klart for trafikk igjen.

Flyet, en Boeing 737-500 har plass til 120 passasjerer.

Flyplassjef Dag Aksnes sier det er gledelig at beredskapen fungerte som den skulle, spesielt siden den var stor aktivitet på flyplassen i forbindelse med flystevnet i helgen.

GJENSYNSGLEDE: Selina, Ann Mari Samuelsen og Sean møter mor og bestemor Inger Herber på Flesland etter en nervepirrende ekstra time i luften.<br/>Foto: HELGE SKODVIN