Lørdag fortalte bt.no om den gamle oppstillingsplassen for Askøyfergen på Nøstet i Bergen som var blitt en svært så populær gratisparkering. Men det kan se ut til at plassen er litt for populær til tider.

— Vi ser biler som er innestengt på plassen flere ganger. Senest i dag er det biler som nok vil få det litt vanskelig med å komme seg ut, sier en tipser som jobber i nærheten.

Fortvilte sjåfører

Tipseren forteller at hun og kollegene av og til ser fortvilte sjåfører som lurer på hvordan de skal få ut bilen sin.

— Denne parkeringsplassen har vært her i flere måneder, men alle vet vel at det er på lånt tid og at den snart vil bli fjernet, sier tipseren.

Det at bt.no valgte å skrive om de gratis parkeringsplassene, har skapt sterke reaksjoner. Mange raser, andre er takknemlige for tipset.

— Det var greit å få bekreftet at det virkelig er lovlig å stå her, sier en mann som bt.no snakket med på lørdag.

Ingen avklaring

Mogens Lock Hansen, spesialrådgiver i Grønn etat, sa lørdag at det ikke var helt klart hvem som har ansvaret for plassen.

— Det er planlagt å opparbeide området i forbindelse med et byggeprosjekt på nabotomten. Grønn etat har ansvaret for å lage en skisse av hvordan det kan bli, fortalte han.

Mandag sier Hansen at han vil ta kontakt med Samferdselsetaten for å finne ut hvor ansvaret for de gratis parkeringsplassene ligger denne uken.

— Dette må vi finne ut av, sier han.

INNESTENGT: Dette bildet er tatt mandag formiddag og viser biler som nok en gang er sperret inne.
2211-TIPSER