Ingen grunn til å gå i hi når nettene blir lange og kulda setter inn — selv om lommeboken blir stadig mer slunken mot semesterslutt. Tvert om er det bare å hente frem kreativiteten. Her er noen tips til under femtilappen du kan bruke for å glede kjæresten. Familie. Venner. Katten. Hunden. Kanarifuglen. Og ikke minst - deg selv.

Såpebobler Kjøpes for rundt 15 kroner i en lekebutikk. Kan lages av Zalo når du går tom. Barnslig? Jepp. Det er derfor det er gøy.

Prøvekjøring Selv om du bare kan sikle etter å eie bilene den hyperaktive programlederen i «Autofil» freser rundt i, er det ingen grunn til at du ikke skal teste følelsen. Prøvekjøring er gratis og bilforhandlerne mange. Bare husk å holde fartsgrensen.

Den Store Kinodagen Filmfans bør sette merke i margen! Lørdag 26. oktober kan du se alle filmer for halv pris på Bergen Kino. Hvilket vil si under 50 kroner.

Send et kort En heldig bieffekt av amerikaniseringen er at du nå kan få fatt i kort for enhver anledning. Vil du gjøre det ekstra billig og ha det enda mer moro, kan du lage kortet selv.

Bowling Du kan bowle en serie for under femtilappen. Det inkluderer lån av sko.

Fiskekaker Madam Bergen selger hjerteformete fiskekaker. Søstrene Hagelin holder seg til de runde. Begge varianter er billige, varme og fantastisk gode. Nyt dem i en park under høstsolen.

Hubba Bubba Tannlegen din vil sikkert rynke pannen, men Hubba Bubba-følelsen er uslåelig. Blås bobler eller lag Monsens underbukser. Vet du ikke hva sistnevnte er? Ta tak i tyggisen med begge hender og dra.

Nøklehank Praktisk, superbillig og personlig gave - særlig hvis du velger de hjerteformete fra Hennes & Mauritz....

Klistremerker Smell noen opp på kjøleskapdøren. Alternativet er en kjøleskapmagnet. Liver opp hvitevarelandskapet og trøster når kjøleskapet er et hulrom uten innhold.

Stearinlys Tenn dem ofte. Brenn dem lenge.

Byfjellene Fjellet er for flere enn geiter, og Bergen har syv av dem. Mistrives du med å bakse i tynnere luft, er Fjellveien et fint alternativ. Ta med kjæresten og naboens hund. Eller katten. I bånd.

Brødsmuler Samler du skalker er populariteten din er sikret hos duene i Byparken. Ved Tveitevannet møter du dessuten snadrende ender og frisk luft.

Hårstrikk Finnes i spreke farger og koster minimalt.

Loppemarked Billigere og mer spennende kan shopping knapt bli.

Skøyter Bergenshallen er åpen for sesongen og de gamle skøytene venter på loftet. Mangler du, kan du låne. Fra Bambi på isen til Katarina Witt på null komma skøyt. I alle fall i drømme.

Beffen Båttur i tusletempo over byfjorden. Kanskje føttene er slitne. Eller kanskje du bare vil sitte tett inntil en venn.

Resten er opp til deg. Ta pause i hverdagen og la lykken puste deg i nakken. På enkleste vis.

LYKKEBOBLER: Hverdagslykke i såpebobler for Sylvia Riise (20).
Foto: Rune Sævig