— Vi skulle egentlig støpt her forrige fredag, men da hadde arbeidet garentert vært forgjeves. I helgene, spesielt fredagen, har folk null respekt, sier Jonny Myrtvedt fra Bergen Bydrift.

Trappen ned til Promsgate fra Fjellien er nystøpt. For å sikre arbeidet er trappen teipet, plastret, spikret og sperret. Sperringen er overdimensjonert.

— Vi gjør alt vi kan for å stenge gjennomgangen i trappene under arbeidet vårt. Vi har til og med boltret et par trapper, men det hjelper ikke. Jeg skjønner faktisk ikke hvordan folk klarer å fjerne sperringene noen ganger. De må jo ta med seg verktøy for å få bort noen av sperringene vi har satt opp, sier Myrtvedt.

Vakthold

Fotspor i tørket sement

20110407bel 17068.jpg
BJØRN ERIK LARSEN

og ødelagte sperringer er ofte synet som møter Jonny Myrtvedt og hans kolleger når de stiller på jobb om morgenen. Prosjektleder i Bergen Bydrift, Trond Hjelmeland informerer om at Bydrift i disse dager holder på å lage nye skilter i en farge de håper vil vekke oppsikt.

Han håper skiltene vil minne folk på å vise litt mer respekt og være litt mindre likegyldig.

— Vi er også blitt tvunget til å ha vakthold flere steder i perioder. Det skulle ikke vært nødvendig og er veldig synd, sier Hjelmeland.

Blir forbannet

— Vi skjønner jo at folk blir irritert på oss når de er vant med å bruke trappene for å komme seg dit de skal, men vi gjør jo dette for sikkerheten og for at det skal se bra ut, sier Myrtveit.

Arbeiderne i Bergen Bydrift opplever stadig å bli kjeftet huden full av forbipasserende som må ta omveier for å komme seg frem.

Det tar lenger tid å få fikset trappene når vi må begynne på nytt annenhver dag.

Jonny Myrtvedt

— Du kan jo forestille deg hvor forbannet jeg blir når jeg kommer på jobb om morgenen og må begynne helt på nytt igjen med arbeidet jeg var ferdig med i går, sier han mens han rister på hodet.

— Når folk tråkker over oss mens vi arbeider, blir jeg veldig provosert, sier Myrtvedt.

Bergen Bydrift oppfordrer folk til å benytte en annen vei når arbeider pågår, frem til sperringene blir fjernet.

Tar store sjanser

— Det er godt mulig folk er lei av overdimensjonerte sperringer, sier Hjelmeland etterfulgt av en oppgitt latter.

Problemet gjelder ikke kun arbeid i trapper. Ifølge Bergen Bydrift fjernes viktige sperringer over alt hvor folk ferdes.

— Sperringene er jo der av en grunn og i noen tilfeller hindrer de alvorlige ulykker. Bare spør politiet, sier Hjelmeland.

— Jeg håper denne trappen får stå i fred, sier Myrtveit med et lite sukk.

FORBANNA: Jonny Myrtvedt er lut lei av respektløse folk i alle aldre. Han oppfordrer folk til å ha litt mer forståelse og respekt for andres arbeide.
BJØRN ERIK LARSEN