• Norge har verdens beste sykehus, synes Leon Bø fra Lindås og dro opp med pizza og brus til alle som gikk på nattevakt på Haraldsplass.

— Dette skulle de hatt en gang i uken. Vi har verdens beste helsevesen. En får så fantastisk god hjelp her i Norge, sier Leon Bø.

Han forteller at han har ligget på mange utenlandske sykehus. Sist han opplevde å bli innlagt var han i Texas.

— Det private sykehuset jeg ble innlagt på, reimet meg fast til en operasjonsbenk og oppdaget ikke engang at jeg hadde vann i lungene. Jeg var i elendig forfatning og kunne bare gå 40-50 meter. Hjemme igjen bar det rett til Haraldsplass sykehus. Der fikk jeg så god behandling at etter to dager kunne jeg løpe maraton, skryter den tidligere prosessteknikeren i Statoil.

Mange brus og 21 pizza

Da Bø i forrige uke kom opp i en diskusjon på et møte med noen som klaget så fælt over forholdene på norske sykehus, sa han at istedenfor å klage, burde de dra opp med pizza og brus og fortelle sykehuspersonalet at de var glad i dem.

Det kunne han selv gjøre, sa de. Og det gjorde Bø. Etter å ha forhørt seg på sykehuset om hvor mange som var på vakt natt til 3. februar, kjøpte han brus og 21 pizzaer og dro opp til Haraldsplass.

Sykepleier Kirsten Marie Bøe arbeider på akuttmottaket på Haraldsplass sykehus. Det gjorde hun om kvelden 2. februar også.

— Det kom inn tre høye varmeposer med pizzaer i resepsjonen der, og jeg spurte: Er det fest på lokalet i kveld?

— Ja, svarte mannen som kom med pizzaene. Og du er invitert.

Ikke hendt på førti år

Kirsten Marie Bøe var med Leon Bø rundt på de forskjellige avdelingene, og det var bra, sier hun, for de ansatte ble veldig forundret.

— Noe sånt hadde aldri hendt før. Jeg har heller aldri opplevd noe lignende, og jeg har arbeidet på Haraldsplass i førti år, sier sykepleieren.

  • Alle ble veldig overrasket og glade. Ikke minst han sjøl. Han var nesten gladest han som ga. I tillegg til pizzaen hadde han også et brev med til oss og en hjemmelaget cd til alle avdelingene. Den har vi hørt på. Den var fin den, ler Bøe. På lappen til de ansatte skriver Bøe blant annet: «Dere springer dag og natt for å tilfredsstille pasienter som har gjort takknemlighet til et skjellsord.»
  • For de ansatte har dette vært en enorm anerkjennelse. Ryktet om gaven gikk som en vind over hele sykehuset, sier kommunikasjonsrådgiver Tor Erik Gregersen på Haraldsplass.
Vegar Valde