JENNIFER FOSSNES

— Hvis vi ser i neste uke at det kommer unger med lus, må vi være nødt til å gjøre noe. Å stenge skolen vil være en oppvekker for foreldrene, sier rektor ved Os skule, Anne Fossberg Fristad, til BT.

Annenhver dag må elevene ved skolen ha med underskrift fra foreldrene om at de er lusfrie. Hvis ikke, slipper de ikke inn på skolen.

— Vi ringer til foreldre som ikke har signert og ber dem hente ungene sine. Det er foreldrenes ansvar å sjekke for lus, sier Fristad.

50 prosent av elevene i 1.-4. klasse ved skolen har lus, og problemet har vedvart siden november i fjor, og det blir bare verre og verre.

Fristad forteller at de oppdager lus hver høst, men at dette er første gang de ikke har fått bukt med problemet. Ingen av skolens ansatte har fått lus, men de har gått til innkjøp av lusekammer fra det lokale apoteket.

Til Os og Fusaposten sier kommunaldirektør Jorunn Solberg at de skal varme opp skolen i vinterferien for å utrydde plageåndene.

Rektor Anne Fossberg Fristad har allerede denne helgen skrudd opp termostaten på skolen til 25 grader og hun håper at alle skolelusene er døde til mandag.