— Vi har fått anmeldelser fra flere eldre kvinner, som er blitt oppsøkt på gaten av en mann som spør om de kan veksle en 20-kroning. Når kvinnene finner frem lommeboken, forsyner han seg av penger og løper vekk, sier politioverbetjent Siri Doksæter i Hordaland politidistrikt.

Alle ofrene er kvinner i 70-årene. Den første anmeldelsen fikk politiet i går. Da var offeret blitt frastjålet penger utenfor en butikk på Kronstad.

I dag tok en annen kvinne kontakt, og fortalte at hun hadde blitt frastjålet penger på samme måte i Sandviken i går. En tredje kvinne skal ha blitt offer for veksletyven i Sandviken fredag i forrige uke.

— Fremgangsmåten er såpass spesiell at vi tror det er samme gjerningsmann. Han snakker gebrokkent norsk, er lys i huden og pent antrukket, og beskrives til å være et sted mellom 30 og 50 år gammel, sier Doksæter.

Hun understreker at tyven ikke har oppført seg truende mot noen av ofrene.

— Han er høflig og grei, og ikke farlig. Men for eldre kvinner er det ikke så lett å løpe etter når han tar pengene deres og løper, sier Doksæter.

Hun tror samme tyv kan ha vært i sving i vår.

— Vi vet at samme modus er brukt tidligere. Gjerningsmannen er veldig fingernem. Det ene offeret oppdaget ikke at hun var frastjålet penger før etterpå, sier Doksæter.