• Soverommet lukter som et gatekjøkken når jeg lufter ut, sier innbygger i Loen.

Innbyggerne i i Nordfjord-bygden Loen i Stryn reagerer på middagslukten som har spredt seg over hele turistbygden.

Eldrun Drageset og Arne Frode Drageset, har varslet både miljøvernlederen i Stryn kommune og miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen om problemet, skriver firda.no

— Ubehagelig

Lukten kommer fra det nye anlegget til Nordfjord Kjøtt som som har startet produksjon av ferdigmat. Innbyggerne mener lukten er svært ubehagelig.

— Det er så ille at når jeg åpner vinduet på soverommet for å lufte ut, så lukter det som et gatekjøkken når jeg kommer inn på rommet igjen, sier Drageset til firda.no.

Ferdigmatanlegget ble bygget i 2009, men det er først etter nyttår lukten har blitt plagsom for folk i Loen.

— Vi bor i byggefeltet like ved anlegget, og mener det er rett å melde fra så fort som mulig. Det må finnest en løsning på problemet, slik at det er levelig for alle her, sier Eldrun Drageset til firda.no.

Frykter det blir verre

Hun frykter at lukten vil bli enda mer intens til våren og sommeren.

Drageset sier Loen er en turistbygd. Den sterke lukten kjennes over store deler av bygden. Skal vi fremdeles ha turister og folk som vil bo og trives her, så må noe gjøres, sier Dragset.

Ifølge Firda er hun ikke ute etter å ramme Nordfjord Kjøtt som produserer ferdigmaten, men mener det må finnes en løsning som hindrer lukten å bre seg over Loen.

bt.no har ikke lykkes med å komme i kontakt med Nordfjord Kjøtt.

Høvik, Tor