Mandag kveld fikk bt.no meldinger fra flere lesere som hadde sett en luksusyacht utenfor Bergen. I 21-tiden mandag kveld var yachten «Utopia» observert utenfor Flesland, og snaue tyve minutter senere passerte den Grimstadneset.

Det er ikke første gang såkalte superyachter vekker oppsikt på vestlandet. I fjor kom «Octopus» til Vågen, og året før var det «A» som med sitt spesielle utseende fikk båtinteresserte til å ta opp kameraet.

Pris: 400 millioner

Yacheten «Utopia» er bygget av nederlandske Feadship, og har en spesiell historie.

Ifølge nettstedet SuperYachtFan, ble den ble bestilt av den Seattle-baserte dollarmilliardæren Keith McCaw i 2001, som døde året etter, før yachten var ferdig. Familien kansellerte så ordren, men verftet fullførte likevel byggingen av yachten.

I 2006 ble den kjøpt av den amerikanske forretningsmannen Bill Miller. I fjor ble imidlertid yachten solgt. Det er ikke kjent hva den endelige salgsprisen var, men utropsprisen skal ha vært litt over 400 millioner kroner.

Det har ikke lyktes bt.no å spore opp dens nåværende eier.

«En familiebåt»

Det er ikke nødvendigvis båtens eier som er på vei til eller forbi Bergen mandag kveld, i og med at det er mulig å leie båten for den nette sum av 3,7 millioner kroner per uke. Fra 19. juli til 19. august kan yachten leies fra Østersjøen, mens den etter dette skal være i Middelhavet.

Ifølge nettstedet Superyacht Times, er båten registrert på Caymanøyene. Yachten er 71,6 meter lang og har en maksfart på 16 knop. Det skal være soveplass til tolv passasjerer og et mannskap på 18 personer. Yachten har helikopterdekk, men er likevel «i stor grad en familiebåt», ifølge nettstedet.