Det er Statens Vegvesens avdeling for Nasjonal turistveg som har lyst ut arkitektkonkurransen i forbindelse med utsmykking av utsiktspunktet på Gaularfjellet.

— Moderne og spenstig - Jeg er svært fornøyd med arkitektenes forslag. De har alle levert spennende eksempler på moderne, spenstig og dristig arkitektur. Dette vil gi et av de fineste utsiktspunktene i Sogn og fjordane et løft. Gaularfjellet får sitt Stegastein, sier delprosjektleder Vigdis Lobenz i Nasjonal turistveg.

De tre arkitektkontorene som har levert forslag til Gaularfjellet er de samme som leverte forslag til et tilsvarende luftig utsiktspunkt på Rørvikfjellet sist høst, Ramstad Arkitekter, Code Arkitekter og Jensen & Skodvin Arkitektkontor. Det var Ramstad Arkitekter som fikk oppdraget med å smykke ut Rørvikfjellet.

Turistveier for 2,3 milliarder Utsiktspunktet på Gaularfjellet skal stå ferdig i 2012, og veien over fjellet føyer seg da inn i rekken av nasjonale turistveier som skal markedsføres tungt overfor utenlandske turister fra 2011.

I tillegg til det allerede godt kjente Stegastein på Aurlandsvegen er en rekke lignende utsiktspunkter under bygging ved ville vestlandsveier.

Hele turistveisatsingen skal være ferdig utbygd i 2016, og vil da ha kostet 2,3 milliarder kroner, skriver Sogn Avis.

Vinneren av utsmykningsoppdraget på Gaularfjellet offentliggjøres onsdag 28. januar.

TRE, STÅL OG GLASS: Ramstad Arkitekter vil bygge en «utsiktsplanke» i eik, stål og laminert glass.
FLERE UTSIKTSPUNKTER: Jensen & Skodvin Arkitekter foreslår flere betongplattformer på søyler over fjellskråningen.
BETONGAMFI: Code Arkitektur ønsker å bygge et trekantet amfi i betong, med utsiktspunkt på den ytterste spissen.