Kjæresteparet har tatt banen opp og satser på å komme seg ned på egen hånd.

— Håper vi finner stien, men det er vel ikke så vanskelig, sier de.

Begge to er elever ved Griegakademiet og skal spille pianokonserter på Ulriken til sommeren.

— Jeg har aldri vært her før, så det er greit å inspisere litt, sier Erlend Grønbeck.

Han synes både fjellet og utsikten er flott, men håper på varmere vær til sommeren.

— Fingrene hadde nok stivnet i denne kulden.

Ingen kø i løypen

Østerrikske Erich Halbmayr brukte lørdagen til å gå over Vidden. Han slapp å stå i kø. Få bergensere benyttet skiføret på Ulriken i går.

— Jeg har bare truffet fire skiløpere i dag, forteller 27-åringen i blåsten. Han og hunden Cora puster ut etter å ha gått på henholdsvis ski og poter fra Fløyen. Cora løper frem og tilbake og graver i snøen med tungen hengende ut av munnen. Til tross for at hun har en solid bør på ryggen, ser hun ikke ut til å være spesielt sliten.

— Oppi her har jeg ekstra genser, sitteunderlag, kaffe og kjeks så jeg slipper å bære noe selv, sier Erich Halbmayr og peker fornøyd på kløvet.

Isende vind

Han er klokelig kledd i vindbukse, tykk genser og varm lue. Selv om solen gløtter frem gjennom det tynne skylaget, er vinden isende kald. Pulverisert snø fyker opp og legger seg i småskavler rundt bygningene. Fingrene stivner i samme øyeblikk vi tar dem ut av hanskene for å skrive og fotografere.

Erich Halbmayr er vant til både kulde og skiturer fra hjemlandet, men synes det er enda finere å være på fjellet i Norge.

— Utsikten er bedre og det er så mange flotte småvann her oppe, sier han.

Snømengden på Byfjellene er på ingen måte enorme denne ettermiddagen. Flere steder stikker det opp gresstuster og bart fjell. Østerrikeren forsikrer oss likevel om at skiføret er godt på Vidden.

— Kjempefint. Jeg hadde ingen problemer, sier han.