Eva Waagsbø satset på ballonger for to og et halvt år siden. Bybanen har ikke punktert drømmen, men gjort den vanskeligere å nå.

— Ballonger er nytt i Norge. Vi har store vinduer ut mot gaten, men nå er det ingen som ser dem lenger. Og når folk ikke ser ballonger, kommer de ikke på dem, heller, sier hun og demonstrerer alt ballongene kan brukes til.

Bursdagshilsener, lykkønskning ved fødsler eller dekorasjon av festlokale. Og ønsker du å levere en vinflaske inne i en stor ballong, kan Eva hjelpe med det også.

— Men nå må jeg bære ballonginstallasjonene og gassflasker langt opp til der bilen min er parkert. Før kunne jeg parkere rett utenfor. Jeg har spurt Bybanen hvor lenge det skal være stengt her, men får ikke svar, sukker hun.

Men Eva gir ikke opp. Nettsalg og reklame skal få fart i omsetningen igjen.

— Og så håper jeg Bybanen hyrer meg til å lage ballonger til åpningen i 2010, ler hun.

Vampyren brukthandel overlever, takket være nostalgi og dem som ikke hopper på tekniske nyvinninger sånn uten videre.

Det lille lokalet er stappfullt av pocketbøker, tegneserier - og gamle VHS-videofilmer.

— Jeg tror vi er det eneste stedet i Bergen som fortsatt selger VHS. Det er et marked for det. Spillerne virker jo fortsatt, og ikke alle har gått over til DVD, sier innehaver Terje Olsen.

Han har drevet butikken i 17 år, og tror den vil overleve bybanegravingen også.

— Jeg har mange faste kunder. Voksne folk som kjøper tegneserier, og boksalget har holdt seg stabilt i alle år, sier han.

— En kunde ringte og spurte hvordan han kunne komme og hente pizzaen. Jeg visste ikke hva jeg skulle svare, sier Tahseen Akbar.

Innehaveren av Minde Pizza har flere ganger snakket med bybanekontoret etter at Inndalsveien ble forvandlet til et grustak uten annen trafikk enn anleggsmaskiner.

— Jeg tenker mye på hva jeg skal gjøre nå. 80 prosent av omsetningen var kunder som hentet pizzaen sin. Nå kommer de ikke frem, sier han.

Akbar anslår at han har mistet halvparten av omsetningen siden gaten ble stengt.

— Vi må få en løsning, ellers vil alle gå konkurs her i gaten, sier han.